Breaking news

Eduard Novak, demis din funcția de președinte ale Federației Române de Ciclism

Campionul paralimpic de la Londra, Carol Eduard Novak a fost demis din funcția de președinte ale Federației Române de Ciclism, în urma ședinței Consiliul de Administrație al federației.

eduard carol novakScandal monstru la Federația Română de Ciclism. La doar opt luni de când a fost ales în funcția de Președinte al Federației Române de Ciclism, Eduard Novak a fost mazilit de Consiliul de Administrație.

Campionul paralimpic de la Londra este acuzat de Consiliul de Administrație că ar fi încălcat de 25 de ori regulamentul federației. În urma ședinței fulger făcută pe 12 noiembrie și la care au participat doar 6 din cei 9 membrii ai Consiliului de Administrație, s-a decis demiterea lui Eduard Novak.

Lui Novak i se impută: neconvocarea Consiliului de Administrație al FRC din data de 26 martie 2013, încâlcând astfel prevederile Art. 27 si ale Art. 66, punctul 6) din Statutul Federației Române de Ciclism, blocând toată activitate federației; a decis participarea loturilor naționale la campionate mondiale, europene și balcanice fără autorizație de la MTS și fără consultarea Comisiei tehnice, cu sportivi selecționați pe criterii subiective, de cele mai multe ori aparținând Clubului Sportiv Intersport Miercurea Ciuc, în detrimentul altor cicliști mult mai bine clasați și mai bine cotați, cu șanse reale la medalii; a solicitat întocmirea și eliberarea licențelor pentru sportivi aparținând unor structuri sportive neafiliate sau suspendate, licențe pe care acei sportivi le-au utilizat spre a participa la concursuri interne, dar și internaționale; nu a permis startul în Turul Ținutului Secuiesc a echipelor de club românești, precum CS Dinamo București și CS Petrolul Ploiești; a convocat, ajutându-se de câteva structuri sportive neafiliate, Adunarea Generala Extraordinară, în data de 12 Octombrie, la Marghita, cu toate că fusese notificat de către Ministerul Tineretului și Sportului despre faptul că adunarea era nestatutară.

Eduard Novak spune că decizia de demitere a sa din funcție este nestatutară, afirmând că doar el poate convoca o ședință a Consiliului.

Ministerul Tineretului și Sportului se va pronunța luni, 18 noiembrie, asupra acestei situații.

Consiliul de administrație a decis în ședința de marți, convocarea Adunării Generale extraordinare pentru alegerea noului președinte pentru data de 5 decembrie. Interimatul este asigurat de vicepreședintele Michele Manganiello.