Breaking news

Eduard Carol Novak, ales preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism

Eduard Carol Novak, campion paralimpic la Londra, a fost ales vineri în funcția de  preşedinte al Federaţiei române de ciclism.

eduard carol novakDupă victoria memorabilă de la Jocurile Paralimpice din 2012 de la Londra, unde a câștigat aur și argint, Eduard Carol Novak a reușit și o victorie pe tărâm românesc în cadrul federației de profil.

În urma unei curse umăr la umăr, departajată de doar un vot, campionul paralimpic la ciclism va conduce destinele FRC pentru următorii patru ani de zile.

Eduard Carol Novak a fost votat de 14 dintre cele 27 de cluburi de şi asociaţii prezente cu drept de vot, în cadrul Adunării generale de vineri, de la sediul Ministerului Tineretului și Sportului.

Contracandidatul lui Novak, actualul preşedinte executiv Ion Badea, care are la activ 3 mandate, din 1997 până în prezent, precum şi unul de vicepreşedinte, a fost votat de 13 grupări.

În funcţiile de vicepreşedinţi au fost desemnaţi, în unanimitate, singurii candidaţi ‘, Michele Manganiello şi Radu Zemianschi.

Pentru cele 3 posturi eligibile pentru membri ai Consiliului de Administraţie, la care au candidat 5 persoane, au fost aleşi Ovidiu Cismaru (20 voturi), Constantin Ilinca (18), Gabriel Poenaru (17), în timp ce Mircea Romaşcanu (14 sufragii) şi Ovidiu Burghelea (12) au ratat prezenţa în acest organism de conducere colectivă a FR Ciclism.