Breaking news

Economisești bani, trăiești mai bine: câteva idei pentru a începe

Probabil ai auzit de-a lungul anilor o zicală care sună cam așa: „economisiți bani, trăiți mai bine”. Este sloganul Walmart din 2007 și este un motto util care se poate aplica și propriei tale vieți. Din păcate, mulți oameni încă mai cred că economisirea de bani înseamnă privarea de anumite plăceri și o nemulțumire continuă.

Există multe moduri în care poți utiliza filosofia „economisiți bani, trăiți mai bine” pentru a-ți ghida deciziile. Iar a cheltui mai puțini bani nu înseamnă neapărat că nu te vei bucura în mod constant de banii tăi.

Este important de știut că poți face alegerile potrivite fără a suferi și îți poți planifica viața pentru a economisi bani fără dureri de cap, având în același timp o viață bogată și împlinită.

Ce înseamnă „economisești bani, trăiești mai bine”?

Partea frumoasă a învățării modului de a economisi bani și a trăi mai bine este că poți face ca acest lucru să se potrivească stilului tău de viață. Economisirea banilor nu este un obiectiv în sine.

În schimb, poți folosi economiile pentru a finanța anumite aspecte ale stilului tău de viață care costă mai mulți bani. Practic, procedând astfel, găsești idei de cheltuieli ”nevinovate” în domenii care contează, dar economisești acolo unde este posibil.

Poți obține o experiență similară pentru mai puțini bani

Un mare avantaj al ideii de a economisi mai mult este că deseori poți obține aceeași experiență pentru mai puțini bani. Este uimitor cât de multe experiențe distractive nu te costă niciodată prea mult sau chiar deloc, cum ar fi concertele gratuite și festivalurile în aer liber.

În cele mai multe cazuri, poți obține aceeași satisfacție alegând o opțiune cu costuri mai mici. Fie că este vorba despre o educație universitară, o mașină, o lună de miere sau o simplă vacanță, există aproape întotdeauna o modalitate mai ieftină de a obține aceste lucruri.

Idei pentru a trăi mai bine în timp ce economisești bani

Dacă ești interesat să economisești bani pentru a-ți finanța un obiectiv în viitor sau pur și simplu dorești să îți construiești un fond de urgență și să eviți accesarea unui credit online acordat de IFN-urile prezentate de xcredit, iată câteva idei. Adevărul este că poți economisi bani și poți trăi mai bine simultan.

Cât de mult să economisești depinde de circumstanțele tale, dar vei găsi cu siguranță câteva modalități care ți-ar putea îmbunătăți viața, economisind în același timp bani.

Prima și probabil cea mai simplă modalitate este aceea de a economisi mai mult făcându-ți singur mânarea. Deși poate părea ceva prea simplu ca să fie eficient, posibilitatea de a-ți pregăti propriile mese și gustări îți poate salva o mulțime de bani în fiecare lună. În plus, îți oferă și beneficii suplimentare!

Mâncarea în oraș vs. mâncarea acasă

Evident, un sfat important de economisire a banilor pe care îl împărtășesc majoritatea experților în finanțe personale este reducerea consumului de mâncare în oraș.

Mâncatul în restaurante și fast food-uri, precum și cumpărarea de băuturi și gustări din mers, pot face ravagii asupra bugetului tău.

A-ți prepara singur hrana nu înseamnă însă că nu ar trebui să mănânci niciodată în oraș. Experiența de a te afla într-un restaurant printre alți oameni este energizantă și distractivă. Dar dacă dorești să economisești bani, pur și simplu nu poți mânca în oraș de trei ori pe zi.

Transformă-ți obiceiul de a servi masa în oraș într-o ocazie specială – s-ar putea să o apreciezi și mai mult.

Evitați să iei masa ”pe drum” atunci când călătorești

Adesea, chiar și oamenii care nu servesc masa în oraș aproape niciodată, în timpul rutinei lor obișnuite sunt primii care se opresc la un restaurant atunci când pleacă în vacanță cu autoturismul personal. O oprire pentru a servi masa pe drum poate fi distractivă, dar dacă ai putea economisi mai mult – și ai trăi mai bine – procedând altfel?

O soluție mereu la îndemână este aceea de a pregăti prânzul ”la pachet” ori de câte ori pleci în călătorii lungi și chiar în excursii mai scurte de o zi. Nu este atât de greu să îți pregătești singur un prânz sănătos și câteva băuturi, iar acest lucru îți va permite să te oprești pentru o pauză de masă ori de câte ori simți nevoia. De asemenea, eviți stresul de a te întreba când vei găsi un loc de fast-food unde ai putea servi masa. Un alt beneficiu al pregătirii mesei de acasă este că probabil vei mânca mai sănătos.

În plus, să-ți faci singur mâncarea poate crea conexiuni mai puternice între tine și ceilalți și te poate ajuta să te apropii mai mult de cei la care ții. Petrecerea timpului hotărând asupra unei mese, pregătind-o împreună și apoi mâncând-o împreună poate fi ceva minunat pentru familie și prieteni.

Alte modalități de a economisi mai mult includ faptul de a te antrena fără a apela la o sală de sport, investind sume mici lunar într-un fond de pensii și analizând în detaliu ofertele de credite prin portalul xcredit.ro atunci când ai nevoie de un împrumut online de la o instituție financiară nebancară sau de la bancă.

>