Breaking news

Echipe mixte de jandarmi și polițiști, vor asigura ordinea la Aeroprtul Otopeni

Uciderea turistei japoneze, a determinat autoritățile române să înființeze patrule mixte la Aeroportul Otopeni.

Oficialii Ministerului Transporturilor și Ministerului de Interde au hotărât în ședința de vineri să înființeze patrule mixte, formate din jandarmi și polițiști, care să asigure ordinea și liniștea la Aeroportul Otopeni.

La întâlnire au participat Valentin Preda, Secretar de Stat in MTI, Doru Dumitrescu, Subsecretar de Stat în cadrul MAI, reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Poliţiei Transporturi, Direcţiei Politiei Rutiere, Direcţiei Ordine Publică, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Serviciului Român de Informaţii, firmei de pază SC Romprest Security SRL, cât şi reprezentanţi ai asociaţiilor de taximetrie.

Potrivit Secretarului de Stat în MTI, Valentin Preda, în cadrul reuniunii au fost discutate o serie de propuneri pe termen scurt si mediu:

Vom forma echipe mixte de jandarmi, reprezentanţi ai structurii de pază şi protecţie din cadrul MAI. Vom avea patrule mixte care vor acţiona în trei schimburi, şi astea sunt nişte propuneri pe termen scurt. Vor fi introduse, de asemenea, sisteme de identificare a plăcuţelor de înmatriculare, care vor permite o corespondenţă electronică imediată în sensul de a verifica dacă sunt sau nu activităţi gen pirat de taximetrie şi astfel vom putea interveni în mod operativ, să stârpim odată flagelul care este unul nemaiîntâlnit in practica europeană”, a spus secretarul de stat.

Valentin Preda a subliniat necesitatea unor modificări în ce priveşte legislaţia actuală: Legislaţia se pare că este blândă în acest domeniu şi avem în vedere să efectuăm propuneri şi modificări legislative pentru a  interveni mult mai drastic.

Totodată, el a declarat că dacă firmele de pază din perimetrul aeroportuar nu îşi respectă obligaţiile se va merge până la rezilierea contractelor acestora.

Aceste măsuri se extind la nivelul tuturor aeroporturilor şi gărilor principale.

>