Breaking news

Echipamente si consumbile necesare intr-o sala de clasa

Este foarte important pentru fiecare persoana ca de-a lungul vietii sa invete cat de multe lucruri posibil si astfel sa capete cunostinte in cat mai multe domenii si activitati. In acest fel, urmarea unei scoli, a unui liceu,facultate si diverse alte cursuri oferite de institutii de stat dar si private, acreditate, de formare profesionala, instruire, perfectionare, trebuie realizate.

Pe langa scolile si institutiile de invatamant de stat gasim acum si numeroas alte institutii private, ce ofera anumite cursuri si programe de studii, ce sunt alese de cei ce au nevoi de a se perfectiona intr-o anumita arie, fie pentru a putea fi eligibili la a obtine un loc de munca, de a avansa si asa mai departe.

Chiar daca in ultimii ani, din ce in ce mai multe cursuri au inceput sa fi tinut in mediul online, exista si domenii in care este neaparat nevoie de prezenta fizica, si a profesorilor dar si a cursantilor, domenii precum cel electric, ca un exemplu. Iar pentru asta, ca pentru orice alt domeniu, fara a lua in calcul cursurile online, este nevoie de un spatiu potrivit, o sala de clasa in care studentii, cei inscrisi la un anume curs si asa mai departe sa isi desfasoarele activitatile, teoretic sau practice. Iar pentru asta este nevoie de anumite elemente esentiale, de baza in orice spatiu. Unul dintre acestea ar fi o tabla de scris iar pentru a ne alinia la tendintele moderne, vorbim despre una magnetica.

 

Tablele magnetice au inceput de multi ani sa inlocuiasca tablele clasice, din lemn, acestea oferind eficienta si beneficii mai multe in toate aspectele, de la usurinta de a scrie pana la rezistenta in timp si meentenanta, intrerinerea lor. De altfel, unele dintre aceste modele sunt si mai ieftine, comparativ cu cele din lemn, lemnul fiind un material destul de scump in prezent, si in forma bruta dar si in cea prelucrata.

Exista desigur si modele de slaba calitate, economice am putea spune, insa este recomandat ca o astfel de investitie sa fie facuta in mod intelept si astfel, sa se aleaga un model de o calitate cat mai buna. Foarte multe, de dimensiuni variate si realizate din mai m

ulte materiale, de la sticla si pana la ceramica, acestea din urma fiind si cele mai scumpe dar si cele mai eficiente. Vorbim aici despre suprafata de scriere, cea interioara fiind de regula realizata din material lemnos sau de alta natura, precum placi MDF.

Magazinul Zenon ne pune la dispozitie o gama variata de table magnetice, de calitate superioara, potrivite pentru orice spatiu si pentru orice sarcini, ce pot fi utilizate si ca spatii de scris dar si ca panouri de postare a anumitor notite si remindere, cu ajutorul magnetilor. O tabla magnetica trebuie astfel aleasa in functie de locatie si scopul principal pentru care va fi utilizata. Astfel, pentru un colectiv cu putini oameni, ca un spatiu de birouri sau o clasa mica, o tabla de mici dimensiuni ar putea fi suficienta, asta in functie si de nivelul de informatii care va fi predat sau schimbat cu fiecare curs sau sarcina realizate. Daca se stie de la inceput ca va exista o parte teoretica complexa, mult mai utila este o tabla de dimensiuni mai mari iar daca spatiul permite, una dubla rotativa, ce va fi fixata pe un suport si va oferi doua fete de scriere.

Un mare avantaj al unei table magnetice este lipsa prafului, asta in cazul celor ce utilizeaza ca instrumente de scriere markerele. Acestea scriu usor si de asemenea, se usuca rapid pe tabla. Iar la stergere, scrisul de indeparteaza usor, din nou, fara a se forma praf. Buretii sunt si ei magnetici ceea ce inseamna ca vor avea o aderenta buna la suprafata.

In cazul unei table clasice, unele modele de creta mai mult zgariau suprafata decat sa scrie asa cum trebuie iar revopsirea suprafetei nu putea fi facuta oricum ci cu vopsele speciale, de catre cineva cu experienta. Tablele magnetice au fost create luand in calcul aceste posibilitati si sunt astfel mai rezistenta la zgarieturi si alte daune ce pot fi provocate.

Un alt element ce nu lipseste din niciun spatiu de lucru si de studiul este hartia. Si in sedintele si cursurile online dar si in cele fizice, este esentiala. Oricat de bine si de repede am tasta, o coala de hartie va fi mereu mai la idemana. De asemenea, este mult mai usor si mai putin obositor pentru ochi sa citim de pe o foaie decat de pe calculator. Asadar, chiar si daca alegem sa scriem textele digital, le putem printa apoi pe foi, pentru a ne fi mai usor. Putem realiza si notite, scoateri in evidenta si asa mai departe.

Pentru o eficienta cat mai mare, in magazinul Zenon gasim hartie Sky Copy. Acesta este un brand foarte cunoscut si de o calitate de top, perfecta pentru printare de volume mari. Prin calitatea sa, asigura si o buna functionare a imprimantei si o compatibilitate cat mai mare cu cele mai multe modele. Exista multe cazuri in care hartia poate ramane blocata intr-o imprimanta iar in unele cazuri este cu adevarat dificil sau chiar imposibil pentru noi sa o deblocam, mai ales daca avem de-a face cu un model ce nu permite desfacerea completa a compartimentelor sau daca imprimanta este in garantie, caz in care trebuie dupa sa un service autorizat.

Asadar, acestea sunt doua dintre articolele de care am avea nevoie intr-o sala de clasa.