Breaking news

Echipa masculină de gimnastică a României a ratat calificarea în finala Mondialului de la Nanning

Echipa masculină de gimnastică a României a ratat calificarea în finala mondială de la Nanning. Gimnaștii români s-au clasat pe locul 12 în calificări, cu un total de un total de 341.516 puncte.

romania gimnastica mondiale nanningEchipa României, formată din Andrei Ursache, Cristian Băţagă, Daniel Rădeanu, Andrei Muntean, Marius Berbecar, Laurenţiu Nistor a ratat calificarea în finala pe echipe de la Campionatul Mondial de Gimnastică de la Nanning.

Gimnaștii români au acumulat în calificări un total de 341.516 puncte, cu care s-au clasat pe locul 12, ratând astfel calificarea în finală, în care au ajuns doar primele opt clasate. Românii au fost la 4.477 puncte de locul opt, ocupat de Elveția.

În afara finalei de opt a rămas și Franța, Italia și Belarus. În finala de opt s-au calificat: China, Japonia, USA, Marea Britanie, Rusia, Germania, Brazilia și Elveția.

Cu clasarea pe locul 12, România obţine calificarea la ediţia CM din 2015, la Glasgow, la care merg primele 24 clasate în calificările de sâmbătă și astfel păstrează șanse să se califice la Olimpiada de la Rio din 2016.

Din cele 24 calificate la Mondialele din 2015, de la Glasgow, primele opt clasate în calificările de anul viitor, vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competiţie preolimpică din care primele patru clasate vor obţine “biletele” pentru Rio.

România va avea un singur reprezentant în finala de individual compus. Cristian Bățagă, calificat pe locul 28 cu un total de 85.889 puncte, va prinde un loc în finală, întrucât înaintea lui se calificaseră mai mulți sportivi din Japonia, China, Rusia și Marea Britanie. Și cum regulamentul permite ca în finală să ajungă maxim 2 sportivi din fiecare țară, românul va urca pe 22 și va evolua în finala de individual compus.

Andrei Munteanu s-a clasat pe locul 33 în calificările pentru individual compus, unde a adunat un total de 84.598 puncte.

În rest, gimnaștii români nu au reușit să se califice în nicio finală pe aparate.

Luni va intra în calificări şi echipa feminină a României, formată din sportivele Ştefania Stănilă, Ana Maria Ocolişan, Larisa Iordache, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu, Cristina Tudorache şi Ioana Nicoară.

La Campionatele Mondiale de la Nanning ce se desfășoară între 3 şi 12 octombrie, participă peste 600 de sportivi din 74 de ţări.

>