Breaking news

Ecaterina Andronescu, demisă de la Ministerul Educaţiei, după declaraţiile scandaloase făcute în cazul tragediei de la Caracal

loading...

Primul ministru al României, Viorica Dancila a demis-o, vineri, din functia de Ministru al Educatiei, pe Ecaterina Andronescu, după declarațiile făcute de acesta despre tragedia de la Caracal.

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal. Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a anuntat Dancila pe Facebook.

Ecaterina Andronescu a spus joi într-o emisiune la Antena 3, că ea a fost educată să nu se urce cu străini în mașină.

„Eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”,  a spus Ecaterina Andronescu.

 

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat vineri la Digi24 că a aflat de la televizor că premierul a demis-o din funcție.

 „Am aflat de la televizor (…) Nu avea nicio legătură cu situația decât să îi protejăm pe copii în perspectivă. Nu era intenția mea să o învinovățesc cumva pe Alexandra sau pe părintii ei. Nu asta am vrut, nu sunt genul acesta de om. Luați emisiunea și urmăriți. Am continuat să spun că de aceea noi în toamnă va trebui să declanșăm o campanie în școlile noastre pentru a-i învăța pe copii să se protejeze. Eu nu pot lua alte măsuri decât cele din școală. Noi putem să îi învățam pe copii cum să se poarte astfel încât și ei să se autoprotejeze. Școală este o instituție care trebuie să îi învețe de toate. M-aș fi așteptat la o explicație (din partea premierului). Dacă s-a înțeles așa, îmi pare rău. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce să mai fac”, a precizat Andronescu.

loading...

Cmentariile sunt închise