Breaking news

Ecaterina Andronescu, acuzată că a girat un proiect de cercetare plagiat

Revista Nature o acuză pe Ecaterina Andronescu, actualul Ministru al Educației că ar fi plagiat cinci lucrări internaționale.
Cunoscuta revistă Nature, continuă să se ocupe de plagiaturile din România.
După ce în vară l-a acuzat pe Victor Ponta că și-a plagiat teza de doctorat, pe 7 noiembrie, jurnaliștii de la Nature spun că și Ecaterina Andronescu, actualmente Ministru al Educației ar fi plagiat niște lucrări internaționale.
Revista Nature spune că Ecaterina Andronescu ar fi plagiat un proiect de cercetare, prin care se solicită de la buget o jumătate de milion de euro.

Banii au fost solicitați prin intermediul unui grant de cercetare realizat de opt oameni de știință de la trei universități, proiect derulat împreună cu Institutul Național de Cercetare Comunicații.

Cei 465.000 euro au fost solicitați pentru proiectul: ”optice fără fir bazate pe rețele de bandă largă pentru mai multe servicii de aplicații”.

Dragoș Ciuparu, inginer chimist la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești spune în revista Nature că proiectul în cauză este  o încercare de fraudă din fonduri publice.

Ecaterina Andronescu ar fi semnat cererea OWHAN în calitate de rector al Universitatății Politehnica din București iar manager de proiect a fost Florin Constantinescu, un inginer electrician de la Universitatea Politehnica din București.

Mai mulți experți internaționali au constatat faptul că obiectivele proiectului, care ar fi trebuit să fie inedite, au fost copiate din cinci lucrări internaţionale.
>