Breaking news

Ecaterina Andronescu acuză Ministerul Educației de incompetență în cazul achiziției manualelor școlare

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, acuză instituția pe care a condus-o ani bun de zile, că nu a fost capabilă să finalizeze la timp licitația pentru achiziția de manuale școlare pentru elevii din clasa I și a II-a.

ecaterina andronescuÎntr-o intervenție telefonică la emisiunea JOCURI DE PUTERE de la Realitatea TV, Ecaterina Andronescu a spus că Ministerul Educației se face vinovat de faptul că elevii din clasa a I și a II-a nu vor avea manuale șoclare pe 15 septembrie.

Din păcate, Educația a ajuns un tărâm al bătăliei politice și este de neacceptat, la fel cum este de neacceptat legea domnului Funeriu, pentru că ea a creat pârghiile prin care să stăpânească sistemul, ori o lege trebuie să dea viziune sistemului. Au început cam târziu sesiunile de licitație. Dacă mă gândesc, în perspectivă, ar trebui să avem învățătorii și profesorii care să nu aibă nevoie de manuale, să creeze propriile lecții, particularizându-le pe elevii pe care îi au în clase. Noi avem obișnuință cu aceste manuale și nu ne putem rupe dintr-o dată, dar acolo ar trebui să ajungem, profesorul să creeze lecție pentru cât poate copilul să ducă și în felul acesta să personalizăm învățământul. Schimbăm mentalitatea, în primul rând, și să folosim aceste resurse extraordinare și să dăm mai mult respect profesorilor. Să folosim banii europeni pentru școală, banii europeni sunt mulți și să-i folosim pentru educație, este cel mai important lucru pe care-l avem de făcut în acest exercițiu bugetar, să aducem tehnologia în școală și să schimbăm fața României prin Educație. Răspunsul, pe scurt, este: Ministerul Educației este vinovat! Structura din Ministerul Educației care avea responsabilitatea manualelor, nu a făcut față acestei proceduri care este destul de complicată. Din mandatul meu, lucru de care îmi aduc aminte cu înfricoșare a fost încercarea de a lămuri editurile că avem nevoie de ele, dar că noi vrem manuale de calitate, cu bani cât mai puțini. Trebuie găsită calea dialogului”, a spus Ecaterina Andronescu la Jocuri de Putere de la Realitatea TV.

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea de manuale noi – pe hârtie şi digitale -, destinate claselor I şi a II-a, continuă.

MEN a luat act de Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi va face ajustările necesare, acolo unde acest lucru s-a dispus.

Ministerul asigură elevii, părinţii şi dascălii că manualele vor ajunge în şcoli imediat ce procedura de licitaţie se va finaliza şi că instituţia face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, respectând, însă, termenele legale.

>