Breaking news

După Ponta și premierul Spaniei respinge bugetul propus de preşedintele Consiliului European

Nu doar premierul României, Victor Ponta, contestă bugetul propus de Herman Van Rompuy , preşedintele Consiliului European. Premierul Spaniei, Mariano Rajoy spune că acest buget este inacceptabil.

Mariano Rajoy a declarat că guvernul spaniol consideră inacceptabilă propunerea pentru bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 făcută de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Primul document prezentat de CE ni s-a părut un bun punct de plecare. Al doilea document, prezentat de dl. Van Rompuy, ni se pare pur şi simplu inacceptabil. Sper că vom putea ajunge la un acord, întrucât nu putem fi de acord cu reducerea fondului pentru Politica Agricolă Comună sau a fondurilor de coeziune”, a declarat Rajoy.

Herman van Rompuy, a propus miercuri reducerea cu 75 de miliarde de euro a cheltuielilor de 1.033 miliarde de euro pentru bugetul pe perioada 2014-2020.

Herman van Rompuy doreşte reducerea cu 29,5 miliarde de euro a cheltuielilor pentru politica de coeziune şi cu 25,5 miliarde de euro a ajutoarelor pentru Politica Agricolă Comună.

Victor Ponta a declarat sâmbătă că propunerea făcută de preşedintele Consiliului European taie opt miliarde de euro din bugetul pentru România, iar preşedintele Traian Băsescu ar trebui să voteze împotriva acestei propuneri.

>