Breaking news

După PIN, UNPR mai înghite un partid de buzunar – PP-DD

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a anunţat luni, că partidul său a fuzionat prin absorbţie cu PP-DD. Este al doilea partid înghițit de UNPR prin această procedură, după cea din decembrie 2011 cu PIN.

pp-dd - unprUNPR a băgat PIN-ul fuziunii prin absorbție cu partidul creat de Dan Diaconescu. Aflat după gratii, Dan Diaconescu a rămas acum și fără OTV, și fără libertate dar și fără partidul său televizor, PP-DD.

Gabriel Oprea a anunțat luni, într-o conferință de presă că a absorbit PP-DD.

„Astăzi vreau să anunţ că am încheiat o fuziune prin absorbţie a PPDD. UNPR nu a ascuns niciodată că este un partid al uşilor deschise. Toţi care doresc să facă politică în interes naţional sunt bine primiţi în UNPR şi cei care au făcut politică sau nu, şi cei care au făcut parte dintr-un partid de stânga sau de dreapta”, a spus Gabriel Oprea.

Premierul interimar a spus că fuziunea prin absorbţie cu PP-DD este „un lucru firesc” deoarece foarte mulţi parlamentari ai acestui partid sunt deja membri UNPR.

„Majoritatea covârşitoare a acelor care sunt parlamentari sau aleşi locali şi-au exprimat de-a lungul timpului intenţia de a veni la noi în partid. Îi cunosc foarte bine pe actualii parlamentari din PP-DD, sunt oameni oneşti. Colegii din PP-DD au o mare calitate: nu au mai făcut politică vin din cadrul comunităţilor lor şi legătura lor cu cetăţenii este foarte strânsă. Avem ce învăţa de la ei, după cum şi ei au de învăţat de la noi”, a adăugat Oprea.

Preşedintele PP-DD Simona Man a declarat că partidul său a demonstrat la alegerile parlamentare şi locale că poate să facă performanţă, dar nu a reuşit să „ţină aproape grupul parlamentar”.

„Noi am demonstrat la alegerile parlamentare şi locale că putem să facem performanţă, dar nu am reuşit să ţinem aproape acest grup parlamentar. Dpmnul general Oprea a fost mult mai abil şi a reuşit să-i coaguleze. Astăzi am considerat să regândim această echipă şi să fim o forţă, să fim cel mai puternic partid de pe scena din România”, a mai spus Simona Man.

În decembrie 2011, UNPR a fuzionat prin absorbție cu PIN – Partidul Inițiativa Națională, condus de Lavinia Șandru. După ce s-au văzut cu sacii în căruță, cei de la UNPR, au lăsat-o pe Lavinia Șandru fără candidatură la parlamentarele din 2012. Astfel că soția lui Darius Vâlcov a rămas și fără partid și fără mandat în parlament, întrucât aceasta a demisionat din UNPR când a aflat că nu a fost propusă în niciun colegiu uninominal din partea USL.