Breaking news

După lalelele olandeze, vine rândul lactatelor să fie blocate în vămi

Războiul Lalelelor dintre România și Olanda se va transforma în curând în Războiul Lactatelor. Șeful Statului, Traian Băsescu a adeclarat miercuri seară la TVR 1 că va veni rândul produselor lactate să fie luate la bani mărunți la granițele țării.

Băsescu a spus că oprirea în vămi a tirurilor pline cu flori din Olanda nu s-a fcăut din cauza faptului că nu vom fi primiți în Schengen ci pentru că e vorba de evaziune fiscală. Urmtoarele pe lista combaterii eviaziunii fiscale sunt produsele lactate.

Nu are nicio legătură. România are o bătălie cu evaziunea fiscală(…) Nu a fost niciun abuz, s-au urmat toate procedurile europene şi la fel cum am avut perioade când opream în frontiere alte mărfuri, acum a venit rândul florilor“, a spus Băsescu, la TVR.

Băsescu i-a transmis ministrul imigrării olandez să convingă firmele olandeze să nu mai exporte flori pe firme fantomă din România.

Probabil, pentru ministrul imigrării din Olanda, dacă sunt mărfuri de contrabandă cu provenienţă din Olanda, trebuie să intre, iar altfel România să-şi pună ordine în frontieră. (…) Se vor lua măsuri foarte dure de control al lactatelor, care nu vin numai din Olanda, vin şi din Polonia, şi din Ungaria“, a mai declarat Băsescu la TVR 1.

>