Breaking news

După eșecul cu canadienii, Ministerul Economiei, reia privatizarea Cupru Min Abrud

loading...

Ministerul Economiei a anunțat că negocierile pentru semnarea contractului de privatizare a societății Cupru Min s-au încheiat pe 6 aprilie, ora 24.00, fără ca părțile să ajungă la o înțelegere. Drept urmare, negocierile cu societatea Roman Copper s-au încheiat irevocabil, fără să se realizeze tranzacția de vânzare a pachetului de acțiuni.

Vânzarea Cupru Min a eșuat după ce reprezentantii companiei Roman Copper nu au acceptat condițiile solicitate de către Statul roman. Cele trei condiții impuse de statul român au vizat plata integrală a contractului, îndeplinirea obligațiilor de mediu și clauzele referitoare la transparența acestui contract.

Negocierile au durat 10 zile și au angrenat specialiști din Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, ANRM, OPSPI și Cupru Min.

Reprezentanții Cupru Min au început demersurile pentru obținere în procedură de urgență a autorizației de mediu.

În perioada următoare, MECMA va relua procesul de privatizare a Cupru Min în aceleasi condiții de transparență și de participare nediscriminatorie, conform angajamentelor  asumate față de partenerii internaționali. Statul roman are nevoie de parteneri serioși, potenți și de bună credință în procesele de privatizare”, se precizează în comuniatul de presă al Ministerului Economiei, remis exclusivNEWS.ro.

Pentru a obtine garantiile necesare unei tranzactii echitabile pentru Statul roman, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a solicitat urmatoarele clauze contractuale:

Conform caietului de sarcini al licitatiei, Ministerul Economiei a solicitat prin contract ca plata pachetului integral de acțiuni ale Cupru Min, în valoare de 200,7 milioane euro, să fie făcută în 30 de zile de la obținerea avizului Consiliului Concurenței și a autorizației integrate de mediu.

 

 

loading...