Breaking news

După ce criterii alegi bocancii de protecție la lucru?!

Turnarea asfaltului poate fi o muncă extrem de dură. Dură cu întreg organismul, dar, în special cu picioarele asfaltorului, aflate în contact cu suprafeţe extrem de încinse şi dure. Folosirea incaltaminte de protectie potrivita poate uşura semnificativ lucrul în aceste condiţii dificile.

bocanci-de-lucruAlegerea bocancilor de protecţie dedicaţi pentru asfalt este critică. Dar ce anume face ca o pereche de încălţăminte să fie bună sau foarte bună pentru această activitate. Să analizăm câteva trăsături de importanță cheie în lucrul cu asfaltul încins:

1. O talpă (aproape) plată – Aceasta este trăsătura definitorie a bocancilor pentru asfalt. Mai întâi, o talpă plată, fără tipar (sau cu unul superficial), este cea mai potrivită, întrucât se evita încărcarea cu pietricele, asfalt sau gudron. Se elimina astfel, pe lângă îngreunarea tălpilor, şi riscul de a călca strâmb. Al doilea beneficiu este acela că, fără un toc la 90 de grade, nu există impact sau amprenta asupra asfaltului proaspăt şi fin. Atât Cofra cât şi Şir Safety, produc bocanci de protecţie pentru asfalt cu talpă complet plată.

2. Talpă rezistentă la temperaturi înalte – Atât exteriorul cât şi interiorul tălpii trebuie să fie alcătuite din materiale termo-rezistente şi cu caracteristici de minimizare a transferului termic, din mediu spre picior. Spre exemplu, poliuretanul şi cauciucul nitrilic, găsite în talpa bocancilor Asphalt S2 şi Durazis S2, sunt pretestate să reziste la +300 ºC (contact maxim 1 minut).

3. Bombeu de protecţie – Orice bocanci de protectie folosiţi în construcţia drumurilor trebuie să respecte EN ISO 20345:2011 şi să reziste la şoc 200 Joule şi compresiune. În plus, bombeul din compozit Top Return, precum cel din bocancii de protecţie Asphalt S2, oferă şi un transfer termic mult mai mic decât în cazul bombeului metalic.

4. Limba complet ataşată – Limba ataşată în întregime este importantă întrucât previne ca pietrele, gudronul sau uleiul încins să treacă prin zona şireturilor. Pătrunderea asfaltului încins, în interiorul bocancului, poate provoca răni serioase. De asemenea, o limbă complet ataşată va păstra piciorul uscat în cazul scurgerii apei de ploaie dinspre pantaloni sau a păşirii într-o băltoacă. Ce înseamnă limbat complet ataşată? Ataşarea limbii de ambele părţi ale bocancului, prin coaserea acesteia până în partea superioară de insiretare.

5. Mărimea potrivită – Un bocanc de protecţie nepotrivit ca mărime poate cauze probleme de siguranţă, sănătate sau disconfort, ştiind cu toţii ce înseamnă o pereche de încălţăminte prea mare sau prea mică. Dacă peste o mărime prea mică nu poţi trece, cu toată strădania, nici mărimea prea mare nu trebuie ignorată. Alunecare labei piciorului în interior poate provoca vezicule pe degetele de la picioare , sau chiar în partea de jos a piciorului

>