Breaking news

După caniculă, în România vin furtunile

Meteorologii au emis duminică, o atenționare de vreme rea în majoritatea regiunilor țării.

După zilele canculare, meteorolologii enunță că vin peste noi ploile torențiale și vijeliile. Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 15 iulie, ora 15:00 – 16 iulie, ora 21:00.

Din după-amiaza zilei de duminică şi până luni seara, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor şi se va manifesta prin intensificări ale vântului, care trecător vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Vor fi şi averse, izolat torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20-30 l/mp, în special în Moldova şi zona montană.

În cursul zilei de luni, vremea se vă răcori în toată ţara şi doar izolat în sudul extrem se vor mai atinge la amiază valori de 35-36 de grade.

La munte, vremea va fi în general caldă, exceptând perioada 16…19 iulie, când valorile termice vor marca a scădere. În acelaşi interval, instabilitatea atmosferică va fi destul de accentuată, sunt de aşteptat averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină. Pe arii restrânse, cantităţile de apă pot fi importante.