Breaking news

Dunărea, poluată cu păcură la Porțile de Fier I

Dunărea a fost poluată joi în zona Porțile de Fier I cu păcură. Reprezentanţii “Apelor Române” spun că au fost sesizaţi de poluare de către Hidroelectrica.

dunarePotrivit informării de la Apele Române, în amonte de baraj apa ar fi poluată cu păcură, evenimentul având nevoie de intervenţia rapidă a specialiştilor pentru atenuarea poluării.

”Joi, ora: 12.45 am fost anunțați de către reprezentanții Hidroelectrica P.F.I – Porțile de Fier I, că în amonte  de baraj  s-ar fi  produs  un eveniment de poluare cu produs petrolier. La fața locului s-au deplasat reprezentanți de la S.G.A. Mehedinți- compartimentele: GRA – Gospodărirea Resurselor de Apă și Inspecția Apelor pentru a evalua situația și de a lua măsuri de intervenție, în vederea atenuării fenomenului”, se arată în comunicatul de presă al Apelor Române.

De asemenea, S.H.D. – Sistemul Hidrotehnic Dunăre a luat legătura cu observatorii din amonte pentru a verifica cele sesizate. În urma deplasării reprezentanților G.R.A. – S.G.A. Mehedinți la Barajul P.F.I., la orele 13.30 s-a confirmat  existența  unor  pete   discontinue de păcură.

La fața locului s-au deplasat  specialiști  ai S.G.A. Mehedinți  cu o formație de intervenție operativă care va acționa  în vederea neutralizării substanțelor poluante cu 25 saci de spillsorb. Menționăm că, petele dicontinue sunt localizate de-a lungul barajului  pe 100 m și o lățime de 30 m, între  câmpurile deversoare 4 – 10 .

În momentul de față, în amonte și aval de baraj nu a fost semnalată prezența produsului petrolier, poluarea având un caracter local.

>