Breaking news

Dumitru Dragomir: Fotbalul românesc e pe marginea prăpastiei

Președintele LPF, Dumitru Dragomir trage un semnal de alarmă și spune că fotbalul românesc este “pe marginea prăpastiei”.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal,  spune că şase patroni de club vor să se retragă din Liga I din cauza datoriilor şi a proceselor.

”Eu zic că la anul nu vom strânge 18 echipe în Liga I, nu cred. Şi nu din cauza licenţierii, pentru că pe asta o poţi dribla. Să nu fim cumva obligaţi să facem 14 echipe chiar din vară. Asta mă tem că se va întâmpla. Fotbalul e pe marginea prăpastiei acum. Nu vreau să dau nume, dar sunt şase patroni care vor să se retragă din fotbal. Eu încerc să îi conving, să le spun că nu e bine. Dar unul, de exemplu, îmi spune: Stai puţin, am băgat 17 milioane de euro, banii mei, nu m-a ajutat nimeni. Iar acum au venit mascaţii peste mine, familia şi copiii îmi tremură, ce fac, mă duc la puşcărie pe banii mei? Asta îmi spun ei, eu ce să le zic, că fac eu, că vorbesc eu, că dreg eu… Dar sunt câine sur la vânătoare. Astea sunt lucruri care se pot rezolva doar la nivel de premier sau preşedinte de ţară. După alegeri, bineînţeles”, a declarat Dumitru Dragomir.

Președintele LPF susţine că atât Guvernul cât şi autorităţile locale trebuie să se implice şi să investească în centre de copii şi juniori, dacă mai vrem să avem echipă națională de fotbal.

În ciuda acestor neajunsuri, Dumitru Dragomir consideră că fotbalul românesc are performanţe pe plan internaţional, dând exemplul Stelei şi al echipei CFR Cluj, care sunt foarte aprope de a se califica în primăvara europeană.

>