Breaking news

Mitică Dragomir, achitat de Înalta Curte în dosarul de luare de mită

Mitică de la Ligă și Gino Iorgulescu au scăpat de închisoare, după ce Înalta Curte a decis achitarea lor în dosarul de luare de mită.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni, printr-o sentință definitivă și irevocabilă, achitarea lui Dumitru Dragomir şi a lui Gino Iorgulescu.

Cei doi erau acuzați de procurori de luare şi, respectiv, dare de mită, în legătură cu o tranzacţie imobiliară supraevaluată, care ar fi costat Liga Profesionistă de Fotbal, peste 350.000 de euro.

În 5 mai 2008, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, iar Gino Iorgulescu, fost preşedinte al FC Naţional şi fost membru în Adunarea Generală a LPF, a fost deferit justiţiei pentru dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, în 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucureşti, cu o suprafaţă de 351,79 de metri pătraţi, în valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziţia de către LPF a unui teren în suprafaţă de 1.497,21 de metri pătraţi, din aceeaşi zonă şi a unei construcţii în suprafaţă de 279,72 de metri pătraţi, nefinalizată şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.

Pentru a ascunde adevărata natură a bunului dat cu titlu de mită lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu ar fi trecut în proprietatea şoferului Florin-Bogdan Bădiţă terenul de 351,79 de metri pătraţi, printr-un contract încheiat la un notariat public. În contractul de vânzare-cumpărare astfel încheiat s-a consemnat în fals că pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei noi), deşi în realitate aceşti bani nu au fost achitaţi, potrivit anchetatorilor DNA.

În 24 mai 2004, în baza unui alt contract de vânzare-cumpărare, încheiat în formă autentică, Florin Bogdan Bădiţă, cu acceptul lui Bogdan Dragomir, a trecut terenul respectiv în proprietatea societăţii “Bodu”, contract în care s-a consemnat, în fals, că pentru tranzacţie s-a plătit suma de 900.000.000 de lei vechi (90.000 de RON).

În perioada 2004 – 2007, Florin Bogdan Bădiţă a folosit acest contract pentru a înregistra operaţiunea în contabilitatea firmei şi pentru a realiza formalităţile legale în vederea înscrierii imobilului în Cartea Funciară şi obţinerii autorizaţiei de dezmembrare a construcţiei amplasate pe acest imobil, mai susţineau procurorii.

Însă, judecătorii Înaltei Curţi au respins azi, definitiv, recursul procurorilor DNA, după ce atât Tribunalul București cât și Curtea de Apel București au dispus achitarea celor doi.

>