Breaking news

Dulgheru, Begu și Niculescu, debut cu victorie în 2016

loading...

Alexandra Dulgheru, Irina Begu și Monica Niculescu au debutat cu dreptul în noul sezon al circuitului WTA care începe pe continentul australian. Dulgheru e în optimi la Aukland, Begu și Niculescu în optimi la Shenzhen.

begu - niculescu - dulgheruAlexandra Dulgheru s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului WTA de la Auckland din Noua Zeelandă, după ce a învins-o pe belgianca Alison van Uytvanck, cap de serie numărul opt, cu 1-6, 6-2, 6-4. Dulgheru s-a impus într-o oră și 41 de minute de joc, în ciuda faptului că a comis nu mai puțin de 9 duble greșeli.

Alexandra Dulgheru și-a asigurat un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimile de finală o va întâlni pe câștigătoarea dintre kazaha Iulia Putințeva și neozeelandeza Marina Erakovic.

Irina Begu, a treia favorită a turneului WTA de la Shenzhen, s-a calificat, luni, în optimile de finală, după o victorie într-o oră și 26 de minute în meciul cu Lara Arruabarrena, scor 6-3, 6-2.

În optimile de finală, Begu o va înfrunta pe germanca Anna-Lena Friedsam, care a dispus cu 6-0, 6-3 de sârboaica Bojana Jovanovski.

Monica Niculescu s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen, dotat cu premii totale de 426.750 dolari, după ce a dispus în trei seturi, cu 1-6, 6-4, 6-3, de letona Anastasija Sevastova. În optimi, Niculescu va juca cu unguroaica Timea Babos.

Atât Begu cât și Niculescu și-au asigurat câte un cec de 4.928 dolari și câte 30 de puncte WTA.

Tot luni, Monica Niculescu s-a calificat alături de americanca Vania King, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Shenzhen, după ce a dispus cu 7-5, 6-3 de cuplul Chia-Jung Chuang (Taiwan)/Oksana Kalașnikova (Georgia), cap de serie numărul doi.

Din păcate, Andreea Mitu a fost învinsă de Katerina Siniakova, cu 6-3, 6-3, luni, în runda inaugurală a turneului WTA de la Shenzhen.

Românca va primi un cec de 3.199 dolari și un punct WTA pentru participare, ea urmând să joace și la dublu, alături de Patricia Țig, împotriva cuplului Zarina Dias (Kazahstan)/Ling Zhang (Hong Kong).

Anul trecut, Simona Halep a câștigat titlul la Shenzhen în proba de simplu, iar în 2014 la dublu s-au impus Monica Niculescu și Klara Koukalova.

loading...