Breaking news

Dulapul metalic pentru harti, o dotare esentiala in numeroase institutii de invatamant si cercetare

Un dulap metalic se remarca prin rezistenta sa deosebita la socuri de orice fel, lovituri, zgarieturi sau schimbari bruste ale conditiilor de temperatura. In plus, modul in care sunt concepute aceste produse permite o excelenta organizare a spatiului.

dulap metalic

Obiectele de mobilier create special pentru depozitarea hartilor sunt apreciate atat de catre profesorii de scoala primara, gimnaziala sau liceala, cat si de catre cercetatorii din diferite domenii.

Cum este folosit un dulap metalic pentru harti in invatamant si cercetare?

Uneori, profesorul foloseste, la o singura lectie de istorie, de exemplu, un numar de trei, patru sau chiar mai multe harti. Atunci cand vorbeste despre desfasurarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, de pilda, are nevoie de o harta generala a lumii, dar si de unele speciale, care indica modul in care s-au petrecut evenimentele pe fiecare front: in Europa de Est si Europa de Vest, in Pacific si in Africa.

In acelasi fel, un profesor de geografie isi va ajuta elevii sa inteleaga mai bine lectia despre un continent daca le arata statele existente acolo si granitele dintre ele, dar si, separat, formele de relief, precum si eventuale reprezentari referitoare la resursele naturale si evolutia economica.

Forma si dimensiunile pe care le are un dulap metalic pentru harti il face potrivit, in egala masura, si pentru orele de desen. De exemplu, un obiect de mobilier cu 10 rafturi diferite ii permite profesorului sa depoziteze in fiecare dintre ele toate desenele realizate de elevii unei anumite clase. Astfel, va avea bine ordonate, intr-un singur loc, toate creatiile elevilor de pe parcursul unui semestru.

La alte materii, precum limbile straine, nu se folosesc harti, insa sertarele pot fi utilizate cu succes pentru depozitarea planselor. De exemplu, un profesor de limba franceza va avea, intr-un loc usor accesibil, tabele cu regulile de pronuntie specifice acestei limbi, cu conjugarea verbelor sau cu gradele de comparatie ale adjectivelor.

In institutiile de cercetare, un dulap metalic pentru harti reprezinta, de asemenea, un produs care se dovedeste foarte util. Capacitatea sa de depozitare si de organizare este apreciata de topografi, de arheologi, de proiectanti, arhitecti si designeri. Specialistii care lucreaza in toate aceste domenii folosesc zi de zi astfel de obiecte de mobilier.

dulap metalic

Modele de dulap metalic pentru desene si harti

Produsul cu cea mai mare capacitate de depozitare are urmatoarele dimensiuni: latimea de 934 de milimetri, adancimea de 500 de milimetri si inaltimea de 702 milimetri. Realizat din tabla de otel de calitatea I, dulapul de culoare gri deschis se livreaza complet asamblat. Cele 10 sertare pot sa depoziteze un numar mare de materiale didactice, harti, planse sau schite, deoarece fiecare suporta pana la 35 de kilograme. Ele garanteaza un acces usor la documente, deoarece pot fi extrase pana la 75%.

Un alt produs, pentru necesitati mai reduse de stocare, are 5 sertare si urmatoarele dimensiuni: latimea de 1.350 de milimetri, adancimea de 980 de milimetri si inaltimea de 440 de milimetri. Fiecare sertar este dotat cu doua manere si are o capacitate portanta de 35 de kilograme.

Cu un dulap metalic potrivit, activitatea din unitatile de invatamant si din institutele de cercetare se desfasoara in bune conditii, iar hartile si orice alte documente se afla mereu in siguranta.

>