Breaking news

Dublu limbaj | Iohannis îi cere demisia doar lui Ponta, în cazul Livia Stanciu zice că nu poate

Santa Klaus a prins curaj în privința cererii de demisii. Însă doar când vine vorba de Ponta și de intrarea PNL la guvernare. Când vine vorba de abuzuri comise de Livia Stanciu, Santa Klaus tace mâlc șoptind într-un comunicat de presă că nu își poate permite el să ceară demisia unei doamne, chiar dacă aceasta a băgat un om nevinovat la închisoare.

sebi popescuKlaus Iohannis este un fel de Băsescu, în varianta tăcută. Vorbește puțin și face multe. Dacă în cazul Marianei Rarinca, femeia reținută 6 luni în arest preventiv, în mod abuziv, fiind nevinovată, Iohannis a spus că nu are cum să-i ceară demisia Liviei Stanciu, pe motiv că demisia este un act unilateral de voință, acum Președintele s-a sucit și îi cere demisia, dar doar lui Ponta.

O ipocrizie mai mare nici că am putut să văd. Adică prima dată spui că nu poți tu să sugerezi cuiva să își dea demisia, doar pentru că este vorba de judecătoarea Livia Stanciu, despre care Ion Cristoiu scrie că i-a aranjat dosarul de incompatibilitate de la Înalta Curte, iar a doua oară schimbi placa și rapid îi ceri demisia lui Ponta.

Dacă în cazul Rarinca, Președintele a avut o reacție inertă abia la o săptămână de la achitarea femeii, azi, Iohannis s-a executat rapid și i-a cerut demisia lui Ponta.

Și toate astea pentru că lucrează alături de DNA, ca să dărâme Guvernul Ponta, iar PNL+PDL să intre la guvernare. Așadar Iohannis cere demisii doar dacă are o miză politică la mijloc. În rest, Dumnezeu cu mila. Adică suferința Marianei Rarinca este doar ”o situație particulară și regretabilă” și drept urmare nu poate să-i ceară pentru asta, demisia unei doamne ca Livia Stanciu, care este ”un reper de moralitate și corectitudine”.

Este trist și grav în același timp că DNA se implică pe față în a dărâma un Guvern al României, și că face alături de SRI și mai nou de Iohannis, jocuri politice.

Faptele de care este acuzat acum Ponta s-ar fi comis prin 2007. Acum mă întreb și eu retoric și ironic, ce au făcut atâta timp instituțiile statului?  Alea independente și reformate de regimul Băsescu!!! Scoți dosare de la naftalină doar ca să dărâmi un guvern?! Așa se fac anchetele în România? Doar dacă au o miză politică? Asta înseamnă că ne întoarcem în epoca comunistă și că procuratura devine un mecanism de represiune și teroare asupra populației.

Dacă Ponta este vinovat, să fie trimis în judecată și instanța să decidă. Însă, să scoți fix azi dosarul, când PNL depune moțiune de cenzură în Parlament, la adresa Guvernului, mi se pare mai mult decât o pură coincidență.

Eu speram că odată cu venirea lui Iohannis în funcția de Președinte al României, lucrurile intră pe făgașul normal și legal. Dar văd că m-am înșelat amarnic. Ne întoarcem în era în care guvernele se dărâmă de către servicii și procuratură. Adică DNA se pregătește să dea o lovitură de stat.

Însă Victor Ponta va dormi așa cum și-a așezat. El cu mânuța lui a semnat numirea lui Kovesi la DNA. Așa că acum să suporte consecințele, căci o tot lăuda pe mandam Kovesi pentru anchetele penale independente și perfecte. Acum plătește cu propria piele, faptul că l-a pus Ministru la Justiție pe vărul Cazanciuc, molusca care nu grăiește în fața lui Kovesi, că deh, i-a fost șefă.

Este fără precedent acest lucru, în 25 de ani de așa zisă democrație în România. Anchetele preferențiale făcute de DNA, după criterii de ei știute, sunt extrem de periculoase și asta denotă că DNA devine stat în stat și că putem fi oricând săltați de acasă, la 6 dimineața, pe suspiciuni rezonabile, doar pentru că am deranjat-o pe madam Kovesi sau pe vreun băiat cu ochi albaștrii.