Breaking news

“Drogurile legale” la control!

weed shopPrefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a cerut Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), să verifice aşa-numitele “magazine de vise” din Capitală, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Instituţiei Prefectului. Ofiţerilor BCCO li s-au alăturat inspectorii Gărzii Financiare Bucureşti şi cei ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti – Ilfov.

Astfel, în perioada 13 – 22 ianuarie, inspectorii Gărzii Financiare au acordat amenzi de aproape 130.000 de lei pentru 21 de agenţi economici din Capitală, ce vindeau substanţe psihoactive cunoscute sub numele de “droguri legale”.

Principalele nereguli constatate de inspectori au fost legate de evidenţele financiar contabile sau provenienţa produselor.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat şi ei 15 magazine şi au aplicat sancţiuni de 63.000 de lei, pentru practici comerciale incorecte.

În plus, autorităţile au confiscat marfă în valoare de aproape 37.000 de lei, iar activitatea în patru magazine a fost suspendată.

Sub denumiri ca „aromaterapie” sau „etnobotanica”, la “magazinele de vise” se vând alternative la drogurile usoare. Efectele substanţelor prezentate sub denumirea de amestec de “plante etnobotanice” sunt asemănătoare celor obţinute în urma consumului de marijuana sau ecstasy.

>