Breaking news

Dragoş Rusu, acuzat de SRI că făcea spionaj economic la ANAF

Dragoş Rusu, mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, fostul șef al Fiscului, este acuzat că a vândut informaţii economice unor străini.

dragos rusu - spionDragoş Rusu, fost comisar general adjunct al Gărzii Financiare, este acuzat că a vândut informaţii economice, unor străini, punând astfel în pericol siguranța națională prin divulgarea de informații clasificate.

Dragoș Rusu a fost monitorizat și interceptat de SRI, în anul 2012, în baza unui mandat de la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie.

În perioada aprilie-iulie-octombrie, Dragoş Rusu a fost filat de cei de la SRI pentru că existau suspiciuni că ar fi divulgat informaţii economice altui stat, dar şi derula diferite proiecte economice sub coordonarea serviciilor altui stat. El se ocupa şi de contrainformaţii şi de partea operativă. El verifica diferite firme, dădea informaţii acestor puteri din estul Europei şi avea tot felul de întâlniri operative cu străinii.

Dragoș Rusu ar fi ţinut legătura cu ceilalţi agenţi de contraspionaj prin intermediul unei femei din Republica Moldova, care, în final, i-a devenit şi amantă.

În 2012, Rusu s-a suspendat din funcție după ce au apărut diverse informaţii legate de implicarea lui în cazuri de corupţie.

Și toate aceste lucruri de petreceau sub comanda lui Sorin Blejnar, zis și Regina, care aduna șpăgile din vămile românești.