Breaking news

Dovada VIDEO că judecătoarea Gabriela Rotaru a vrut înțelegere amiabilă la accident

loading...

Judecătoarea Gabriela Rotaru de la Tribunalul Alexandria, implicată duminică, 21 decembrie, într-un accident rutier în municipiul Alexandria, a fost filmată la fața locului, de corespondentul exclusivNEWS.ro în timp ce spunea în fața polițistului că ea dorește înțelegere amiabilă și că șoferul de taxi, implicat în tamponare, refuză acest lucru.

judecatoarea gabriela rotaru - accident alexandriaSe confirmă cele spuse de șoferul de taxi, Gănescu Ionuț Eduard, implicat în accidentul rutier din 21 decembrie din Alexandria, în legătură cu faptul că judecătoarea Gabriela Rotaru i-a propus înțelegere amiabilă fără să mai fie nevoie să cheme poliția, întrucât nimeni nu a fost rănit în tamponare și că s-au produs doar pagube minore celor două mașini.

Înregistrarea video realizată la fața locului accidentului, surprinde un fragment din discuția purtată de judecătoare, cu polițiștii și șoferul de taxi.

Judecătoarea spune că avea verde căci altfel nu intra în intersecție, după care unul din polițiștii sosiți la locul accidentului, o întreabă dacă vrea să facă înțelegere amiabilă. Judecătoarea spune că ea vrea numai că șoferul de taxi se opune. Taximetristul își motivează refuzul prin faptul că nu e mașina lui.

Accidentul rutier s-a produs duminică, 21 decembrie 2014, în jurul orei 15.00, la intersecția străzii Cuza Vodă cu București. Taximetristul susține că circula regulamentar și că a lovit o mașină marca Skoda Octavia, condusă de Gabriela Rotaru, judecător la Secția Penală a Tribunalului Teleorman.

Gănescu Ionuț Eduard a declarat pentru exclusivNEWS.ro că el a trecut pe culoarea verde a semaforului, moment în care mașina judecătoarei i-a tăiat calea, astfel că nu a mai avut cum să evite ciocnirea cu autoturismul.

Eu circulam regulamentar pe strada Cuza Vodă din Alexandria, la intersecția cu strada București.  La semafor aveam verde astfel că am traversat intersecția, iar în acel moment mașina Skoda Octavia mi-a tăiat calea și am lovit-o. Imediat după producerea accidentului, m-am dat jos din mașină și am întrebat-o politicos pe doamna care conducea mașina, de ce a traversat neregulamentar. Mi-a spus: ”păi mi s-a părut că este verde și am trecut..”. După care mi-a propus să nu mai chemăm poliția și să facem înțelegere amiabilă. Eu am refuzat înțelegerea pentru că nu eram vinovat”, a declarat  Gănescu Ionuț Eduard pentru exclusivNEWS.ro.

Și pentru că a refuzat înțelegerea amiabilă, taximetristul a chemat poliția la fața locului. Și polițistul a insistat pentru înțelegere amiabilă. Însă șoferul de taxi nu a dorit nici de astă dată să cadă la pace cu judecătoarea, astfel că au fost duși la secție pentru declarații. Unde, în mod surprinzător, taximetristul a fost găsit vinovat de polițiști.

A rămas fără permisul de conducere pentru 60 de zile și are de plătit o amendă de 540 de lei. În timp ce judecătoarea, care a trecut pe roșu, în intersecție, a fost scăpată basma curată, pe motiv că imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la primăria Alexandria, nu arată dacă taximetristul traversase pe verde.

exclusivNEWS.ro a publicat știrea duminică, 21 decembrie la ora 20.55, motiv pentru care nu am putut lua legătura cu judecătoarea Gabriela Rotaru pentru o declarației cu privire la acceident. Astfel că în cursul zilei de luni, 22 decembrie, am contactat Biroul de Presă al Tribunalului Alexandria pentru a ne facilita un punct de vedere al magistratului. În cursul zilei de 23 decembrie, Biroul de Presă al Tribunalului Alexandria a comunciat, telefonic, redactorului șef al exclusivNEWS.ro faptul că nu au putut lua legătura cu judecătoarea Gabriela Rotaru întrucât aceasta se află în concediu de odihnă.

Numai că în mod surprinzător, în timp ce Biroul de Presă al Tribunalului Teleorman spune că nu a putut lua legătura cu judecătoarea, aceasta a dat o declarație unui site local din Alexandria, în care povestește cele întâmplate la accident.

exclusivNEWS.ro a solicitat în scris Purtătorului de Cuvânt al IJP Teleorman, o poziție oficială cu privire la cele constatate de polițiști în cazul acestui accident. Până la ora redactării acestei știri, nu am primit niciun răspuns. În schimb, în loc de comunicat de presă, șeful Poliției Rutiere din Alexandria, postează pe pagina de facebook a corespondentului exclusivNEWS.ro, mesaje prin care-l acuză pe acesta de minciună.

Minciună nedocumentată! Păcat!Adevărul este altul! Ca să afirmi așa ceva trebuie să ai probe! Le ai?”, a scris pe pagina de facebook a corespondentului exclusivNEWS.ro, comisarul șef Mihai Matei.

Știrea cu accidentul în care a fost implicată mașina judecătoarei Gabriela Rotaru a creat vâlvă la Alexandria, iar exclusivNEWS.ro a fost acuzat de diferite persoane publice din municipiu de faptul că a dezinformat și a acuzat.

Legat de aceste acuzații, redactorul șef exclusivNEWS.ro, Sebastian Popescu face următoarele precizări: exclusivNEWS.ro nu a dezinformat și nu a acuzat pe nimeni. În baza celor spuse de șoferul de taxi, dar și a imaginilor de la fața locului, și a informațiilor furnizate de corespondentul de la Alexandria, s-a publicat știrea. Am încercat să obținem un punct de vedere de la doamna judecător Gabriela Rotaru, care însă se pare că nu dorește acest lucru, motivând că este în concediu de odihnă. În schimb, cu reprezentanta unui site local din Alexandria, al cărei soț este procuror, a vorbit. Reprezentantă a site-ului care la rândul ei a făcut presiuni asupra exclusivNEWS.ro și acuze nefondate cu privire la acest subiect și l-a atacat verbal și în scris și l-a defăimat pe corespondentul de la Alexandria. Și la toate acestea se adaugă și lipsa de profesionalism a comisarului Mihai Matei, șeful Poliției Rutiere Alexandria, care în loc să ne trimită comunicatul de presă, așa cum îi comunicase corespondentului exclusivNEWS.ro, a postat pe pagina acestuia, două mesaje prin care-l face mincinos și îi cere dovezi pentru cele scrise. Fac precizarea că forma finală a știrii din 21 decembrie aparține redacției exclusivNEWS.ro de la București și nicidecum corespondentului de la Alexandria.

postare comisar mihai matei

loading...