Breaking news

Două rachete au căzut într-un sat din Polonia. Două persoane au murit. Rusia nu recunoaște atacul

Două rachete de origine rusească, au căzut, marți seară, în Przewodow, un sat polonez aflat la granița cu Ucraina. Federația Rusă neagă orice implicare ăn acest caz. Două persoane au murit iar Guvernul de la Varșovia analizează activarea articolului 4 al NATO.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a convocat reuniuni de urgenţă la Varşovia și a ridicat nivelul de alertă al unor unități militare.

La această oră au loc consultări cu membrii NATO pe marginea activării Articolului 4 al NATO.

Cele două rachete rusești au lovit două hambare de la două ferme de pe teritoriul polonez.

Corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea transmite că mass media din Rusia vehiculează ideea că rachetele sunt din Ucraina.

Este o provocare pentru o escaladare a situației din Ucraina Rusia nu a tras nici o rachetă spre Polonia, mai ales spre o țară NATO,, apreciază ministerul rus al Apărării, mai transmite Liviu Iurea.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat: Astăzi s-a întâmplat ce am avertizat de mult timp. Teroarea nu se limitează la granițele noastre de stat. Rachetele rusești au lovit Polonia. Polonia, statele baltice, e o chestiune de timp.

Președintele României, Klaus Iohannis: România e deplin solidară cu prietenul și aliatul nostru Polonia, în urma veștilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri. #NoiSuntemNATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit la telefon cu președintele Poloniei, Andrzej Duda. Stoltenberg a transmis condoleanțe și a dat asigurări că NATO monitorizează situația și că au loc consultări între țările aliate.

Ministrul leton al Apărării și-a exprimat condoleanțele față de “frații de arme polonezi”.

Luna trecută, fragmente ale unor rachete ruseşti au căzut în Republica Moldova.

>