Breaking news

Două medalii de aur pentru România la canotaj, la Olimpiada de la Nanjing

Dublu succes românesc la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, pentru România, la canotaj. Echipajele de doi rame fără cârmaci, atât cel feminin cât şi cel masculin au cucerit medaliile de aur.

canotaj - romania - aur - olimpiada tineret nanjingEchipajul feminin de doi rame fără cârmaci format din Denisa Tîlvescu şi Cristina Georgiana Popescu a cucerit miercuri aurul, în cursa desfășurată pe lacul Xuanwu.

Deși au pornit slab din block-starturi, tricolorele s-au mobilizat excelent pe a două jumătate, au avut un finiş excelent şi câştigat cursa pe ultima sută de metri cu timpul 3:37.32. Argintul a revenit Chinei iar bronzul Canadei.

“Mărturisesc că am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur şi am reuşit. Până acum n-am mai spus nimănui, dar după argintul de anul trecut de la mondiale am promis că anul acesta nu vom mai câştigă decât aur. Am fost atât de bucuroasă încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile”, a declarat Denisa Tîlvescu.

În timp ce colega sa, Cristian Georgiana Popescu a spus că: Startul nostru a fost destul de slab în comparaţie cu cel al adversarelor care au plecat că din puşcă. În prima jumătate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strâns din dinţi şi ne-am concentrat atât de tare să câştigăm încât la final abia am putut coborî din barcă. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât cursele pe 1000 m nu sunt favoritele noastre.

Succesul fetelor a fost dublat de echipajul masculin format din Ciprian Tudosa şi Gheorghe Robert Dedu. Cei doi au cucerit aurul în finala masculină de doi rame fără cârmaci. Cu un sprint foarte bun pe final au reuşit să treacă primii linia de sosire, cu timpul 3:11.27. Românii au învins echipajele din Cehia şi Turcia.

“Concentrarea în timpul cursei a fost atât de mare încât în momentul în care am coborât din barcă am simţit cum îmi bubuie tâmplele. A trebuit să mă aşez pe ponton câteva secunde pentru că eram prea ameţit că să pot stă în picioare. Acum însă nu contează decât că suntem campioni. Am muncit pentru acet aur şi suntem bucuroşi că eforturile noastre s-au materializat în cea mai strălucitoare medalie”, a spus Ciprian Tudosa la final de cursă.

În timp ce partenerul său de dublu rame, Gheorghe Robert Dedu a spus că: Am intrat cu gândul să ieşim campioni, iar visul ni s-a împlinit.

România adună astfel trei medalii la Olimpiada de Tineret de la Nanjing după ce luni, în prima zi a competiției, Ștefania Dobre a câștigat medalia de argint în competiția de judo, la categoria 63 kg.