Breaking news

Două medalii de aur câștigate de România la Europenele de Canotaj

Canotoarele românce au reușit să câștige două medalii de aur la Europenele de canotaj desfășurate în Portugalia, în condițiile în care bugetul Federației a fost redus simțitor.

lupascu-albu-canotajCele două medalii au fost câștigate de echipajul de 8+1 şi de cel de două rame, care repetă astfel performaţele obținute anul trecut, confirmând încă odată supremația canotoarelor românce în cele două probe, la nivel european.

Camelia Lupaşcu-Nicoleta Albu, s-au impus în cadrul pobei de  2 rame la 2000 m,  câștigând prima medalie de aur pentru delegația României la Europenele din Portugalia. Echipajul format din Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Nicoleta Albu, Camelia Lupaşcu, Eniko Mironcic şi cârmaciul Teodora Stoica, adică echipajul de 8+1, au câştigat, cu timpul de şase minute, 36 de secunde şi 45 de sutimi, cea de-a doua medalie de aur în proba de 2000 de metri, fiind cu aproape trei secunde mai rapide decât echipejele din Olanda (6:39. 35) şi Germania (6:41.51). Pentru cele două medalii de aur, Lupaşcu şi Albu vor primi 120.000 de lei, în vreme ce restul fetelor vor fi recompensate cu câte 60.000 de lei.