Breaking news

Două avioane de vânătoare ucrainene, doborâte în estul separatist

Autoritățile de la Kiev acuză Rusia că miercuri a doborât două avioane ale armatei ucrainene, cu ajutorul unor rachete.

catastrofa aviatica ucrainaPurtătorul de cuvânt al Statului Major al operațiunii militare ucrainene, Oleksi Dmitrașkovski.

”Dispunem de informații privind doborârea a două avioane de vânătoare”, a afirmat Dmitrașkovski.

Oficialul ucrainean a precizat că cele două aparate de tip Suhoi-25 au fost lovite când acestea se aflau deasupra Saur-Moghila, o colină strategică din regiunea Donețk.

Potrivit unui alt purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Vladislav Selezniov: în pofida țintelor termice false lansate de piloți, aparatele au fost lovite de rachete sol-aer trase de rebeli, într-o zonă apropiată de satul Dmitrivka, în regiunea Donețk. Piloții au reușit să se catapulteze deasupra unei zone controlate de forțele separatiste.

Cele două avioane militare sunt doborâte la șase zile distanță de catastrofa aviatică soldată cu 298 de morți, după ce insurgenții proruși din estul Ucrainei au doborât avionul Malaysian Airlines cu ajutorul unei rachete sol-aer.

Ucraina a afirmat că cele două avioane de vânătoare doborâte miercuri de la altitudinea de 5.200 de metri, într-o zonă aflată sub controlul rebelilor au fost atinse de rachete lansate de pe teritoriul Rusiei.

Cele două avioane de vânătoare de tip Su-25 au fost distruse într-o zonă situată la câţiva zeci de kilometri de locul unde s-a prăbuşit joi avionul malaysian.

Forţele armate ucrainene au anunţat miercuri că au doborât un avion fără pilot de tip Orlan-10, în zona în care efectuează “operaţiunea teroristă”, în apropiere de localitatea Amvrosiivka, în regiunea Doneţk.

>