Breaking news

Dosarul penal al comisarului Traian Berbeceanu a fost preluat de DIICOT București

DIICOT, structura centrală de la București, a preluat de la Alba Iulia, dosarul penal al fostului șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, în care comisarul este acuzat de sprijinirea unui grup infracțional.

berbeceanu traianDIICOT București se va ocupa de azi înainte de dosarul comisarului Berbeceanu, aflat în prezent în stare de arest preventiv, pentru că s-ar fi dat de partea infractorilor.

În baza art. 201 din Legea 508/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea în cadrul Ministerului Public a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  cu referire la art. 209 alin.4 1 din Codul de procedură penală, la data de 01 noiembrie 2013, prin Rezoluţia nr. 2407/VIII/1/2013 a procurorului şef D.I.I.CO.T, s-a dispus preluarea la nivelul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală a dosarului  Serviciului Teritorial Alba Iulia, privind pe inculpaţii Biriescu Titus Gabriel, Biriescu Anişoara Ramona şi Berbeceanu Traian, în vederea continuării urmăririi penale”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Tot azi, Berbeceanu a fost dus de la penitenciar direct la Spitalul Județean Alba, întrucât comisarul a acuzat probleme cardiace.

Fostul şef al BCCO Alba Iulia a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia. Berbeceanu este acuzat de DIICOT de faptul că sprijinea grupări infracționale care se ocupau cu evaziunea fiscală cu produse petroliere.

Pe 29 octombrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul lui Berbeceanu, astfel că acesta va sta după gratii până la expirarea stării de arest preventiv.