Breaking news

Doru Bădescu și-a dat demisia din funcția de director al CNAS

loading...

Doru Bădescu și-a dat joi seară, demisia din funcția de director al CNAS, la o zi după ce a spus că numirea lui Duță în Consiliul de Administrație, de către Băsescu, este o gafă mafiotă.

doru badescu - dutaDoru Bădescu a plătit cu funcția, faptul că și-a permis să-l înfrunte pe Băsescu. De dragul coabitării, Ponta l-a pus pe Doru Bădescu să își dea demisia.

Prevalându-se de pactul de coabitare, Ponta refuză să-l atace pe Băsescu.

Ieri, CNAS a remis presei un comunicat de presă în legătură cu numirea lui Duță în CA, în care preciza: Această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale. Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000. Apreciem că domnul dr. Lucian Duţă a avut suficient timp să-şi „dinamizeze” activitatea la CNAS în timpul mandatului său.   Considerăm că pentru un minim de respect faţă de asigurat, trebuia aşteptat şi dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autorităţile competente. Cele două proiecte menţionate de dl. Duţă, cardul electronic de asigurări sociale de sănătate (CEASS) şi dosarul electronic de sănătate (DES), sunt astăzi în plină implementare.

Șeful CNAS nu doar că l-a făcut mafiot pe Duță și Băsescu, dar a precizat că nu va convoca Consiliul de Administrație până când Băsescu nu retrage numirea lui Lucian Duță.

Azi, lucrurile s-au schimbat în defavoarea lui Doru Bădescu care ”și-a dat demisia”, după ce a primit indicații prețioase de la Ponta.

În locu lui Bădescu, Ponta l-a numit pe europarlamentarul liberal Cristian Bușoi. Eurodeputatul a declarat la Realitatea TV, că Administrația Prezidențială nu își asumă nominalizarea lui Duță la CNAS și că această propunere va fi retrasă.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian