Breaking news

Dorin Cocoș, ”scos” din țară, de Băsescu, înainte de începerea anchetei DNA în dosarul Microsoft

Dorin Cocoș, fostul soț a prezidențiabilei, Elena Udrea, protejata de zece ani a lui Băsescu, s-a evaporat din România, fix în momentul în care DNA a început să ceară cercetarea penală a celor nouă foști miniștri în dosarul Microsoft. Dosar în care Cocoș este acuzat că a luat 8-9 milioane de euro, șpagă de la americani pentru intermedierea contractelor cu licenețele Microsoft.

basescu - udrea - dorin cocos - dnaPe 16 octombrie, procurorii DNA au descins dis de dimineață la mai multe adrese ale inculpaților din dosarul Microsoft. Printre care și la locuința lui, Dorin Cocoș, Dinu Pescariu, Remus Truică, Dumitru Nicolae, patron NIRO, dar și la fostul șef SIE, Cătălin Harnagea.

Numai că surprize-surprize. La Dorin Cocoș nu era nimeni acasă, pentru simplul fapt că fostul soț al Elenei Udrea era plecat din România de circa trei săptămâni, tocmai în Dubai.

Jurnalistul Radu Tudor scrie pe blogul său, că defapt, Dorin Cocoș a fost ”scos” din România, cu bună intenție, de către Băsescu, ca să nu fie reținut și arestat de DNA în dosarul Microsoft.

„Dorin Cocoş, un multimilionar în euro, implicat în afaceri extrem de controversate în ultimii 14 ani, este anchetat într-un dosar penal cu elemente spectaculoase. Procurorii demarează anchetă, lansează documente către instituţiile statului, fac din unii acuzaţi martori protejaţi, împreună cu SRI investighează aspectele cele mai sensibile ce ţin în special de relaţia dintre polticieni şi oameni de afaceri. Nu e nici un secret pentru nimeni : Dorin Cocoş a fost cel mai apropiat om de afaceri român de Traian Băsescu, graţie soţiei sale, Elena Udrea, febleţea şi protejată preşedintelui. Nenumărate afaceri cu statul, prietenia cu Palatul Cotroceni şi influenţă asupra unor miniştri PDL i-au adus lui Cocoş o avere estimată la 100 de milioane de Euro. El este considerat şi depozitarul sumelor altora, ce nu-şi pot scoate la veder averea. În acest context, faptul că Dorin Cocoş a fost lăsat să plece din ţară după începerea anchetei este o fapta de o gravitate deosebită, cu implicaţii la cel mai înalt nivel. Prietenul preşedintelui Băsescu – coordonatorul nemijlocit al serviciilor secrete şi al DNA – a fost avertizat şi scos din ţară, pentru protejarea sumelor imense făcute de el şi alţii în ultimii 10 ani. În timp ce distrăgea atenţia tuturor cu diversiunea ofiţerului acoperit, Traian Băsescu îi făcea vânt din ţară lui Cocoş. Consider acest fapt unul de o gravitate fără precedent, în care instituţiile de forţă sunt complice prin neaplicarea interdicţiei de părăsire a României pentru miliardarul preşedintelui. Reacţia guvernamentală şi parlamentară este sub orice critică pe acest eveniment. Nici mass media nu conştientizează pe deplin cât de gravă este această fugă din ţară a lui Cocoş şi ce dimensiune uriaşă de complicitate politică are extragerea individului”, scrie Radu Tudor pe blogul personal.

Asaltat de telefoane din partea jurnaliștilor români, Dorin Cocoș a declarat pentru Evenimentul Zilei că nu a fugit din țară și că se află într-o călătorie de afaceri de zece zile, în Dubai.

M-au sunat o mulțime de oameni în cursul zilei de azi ca să mă anunțe că se spun o mulțime de enormități pe seama plecării mele din țară. Sunt numai neadevăruri! N-am fugit. V-am sunat ca să vă spun că n-am fugit din țară, ci am plecat legal acum 10 zile și mă întorc săptămâna viitoare. Era o călătorie de afaceri, planificată demult și n-aveam de unde să știu că vor urma percheziții. Am discutat telefonic cu cei care au efectuat pecheziția și le-am indicat locurile unde țineam actele de care erau interesați. Dacă vreunul din cei care au scris sau au debitat enormitățile pe seama plecării mele m-ar fi căutat, ar fi aflat că am plecat acum 10 zile și că mă întorc săptămâna viitoare”, a declarat Dorin Cocoş, pentru Evenimentul zilei.

Între timp, Elena Udrea se dezice de fostul soț și spune că ea nu are nicio treabă și îndeamnă jurnaliștii să vorbească personal cu Dorin Cocoș. Apare întrebarea firească, la divorț, jumătate de șpaga de 9 milioane de euro din dosarul Microsoft, a ajuns la Elena Udrea?!