Breaking news

Dorin Cocoș, adus cu mandat la DNA pentru audieri în dosarul Microfoft

Omul de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, candidat la prezidențiale, a fost adus luni dimineață la sediul DNA din București pentru audieri în dosarul Microsoft. Cocoș este acuzat de un denunțător că ar fi luat 8-9 milioane de euro drept șpagă pentru intermedierea contractelor cu licențele.

Procurorii DNA au descins la locuința lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea
Procurorii DNA au descins la locuința lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea

Dorin Cocoș a fost adus luni dimineață, de polițiști, în baza unui mandat de aducere, emis de procurorii DNA. Omul de afaceri este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat drept mită de la americani, circa 9 milioane de euro.

„Tot din discuţiile purtate am înţeles că sumele remise lui Dorin Cocoş au fost în cea mai mare parte remise în numerar, banii fiind retraşi numerar din Elveţia de Pescariu Dinu şi înmânaţi personal de acesta lui Dorin Cocoş. Din câte am auzit, Dorin Cocoş a primit 8,9 milioane euro, iar Gheorghe Ştefan circa trei milioane de euro. Tot în jur de trei milioane a primit şi Gabriel Sandu”, se arată într-un document al DNA.

Aducerea lui Dorin Cocoș la DNA. vine după ce pe 16 octombrie, procurorii au descins la locuința omului de afaceri care nu era acasă, ci plecat în Dubai.

În perioada în care Dorin Cocoș ar fi luat mită de la Microsoft, omul de afaceri era însurat cu Elena Udrea, actualmente candidat la președenția României din partea PMP.

În dosarul Microsoft sunt anchetați și nouă foști miniștri pentru care, DNA a cerut pe 26 septembrie, Parchetului General, începerea urmăririi penale a nouă foști miniștri: Ecaterina Andronescu, Daniel Funeriu, Țicău Adriana, Atanasiu Alexandru, Gabriel Sandu, Tănăsescu Mihai, Dan Nica, Valerian Vreme și Șerban Mihăilescu.

Pe 3 octombrie, Traian Băsescu a anunţat că a a dat undă verde începerii urmăririi penale faţă de foştii miniştri Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Daniel Funeriu în dosarul Microsoft.

>