Breaking news

Dorin Cocoș a denunțat-o pe Elena Udrea la DNA

loading...

Ca să scape de arestul preventiv, Dorin Cocoş și-a denunțat la DNA, pe fosta soție, Elena Udrea. Afaceristul a spus procurorilor că Elena Udrea știa de șpaga luată de el în dosarul Microsoft, că a împărțit banii cu ea și că a fost pus de Vasile Blaga să dea 3 milioane de euro la PDL, pentru campania electorală a lui Traian Băsescu din 2009.

dorin cocos - elena udrea - dnaSătul de stat în arest preventiv și ca să obțină pentru fiul său condiții de carceră mai bune Dorin Cocoș a început să toarne la DNA. Primii pe listă au fost Elena Udrea și Vasile Blaga.

Dorin Cocoș a scris în denunțul de la DNA că a finanțat campania electorală a lui Băsescu din 2009 cu bani din șpaga luată în dosarul Microsoft.

”Precizez că am sprijinit campania electorală din anul 2009 pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea.  Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată, precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro. I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi – un avans de 500.000 de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri,  300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete. 600.000 de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga”, scrie Cocoș în denunțul de la DNA.

După care, Dorin Cocoș o înfundă definitiv pe Elena Udrea spunând că a împărțit cu ea banii obținuți din șpagă: Din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu am achiziţionat pe persoană fizică, împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, jumătate din hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate o pătrime chiar şi azi. Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea a susţinut derularea contractului.
Vasile Blaga se face că plouă și spune că aproape că nici nu îl cunoaște pe Dorin Cocoș și că nu are nicio treabă cu dosarul Microsoft: Personal nu am nici eu, nici partidul nici cea mai mică implicare în ceea ce denumiți afacerea Microsoft, niciunul, de niciun fel. Dacă cineva are întrebări, când va avea, dacă procurorii vor dori lămuriri ca orice cetățean al acestei țari mă voi prezenta fără probleme. Nu m-a întrebat niciun procuror nimic.
Și pentru că a ciripit bine, procurorii DNA au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție, înlocuirea măsurii arestului preventiv din dosarul Microsoft, în arest la domiciliu pentru Dorin Cocoș.
loading...