Breaking news

Donny Montell, după patru încercări a ajuns să reprezinte Lituania la Eurovision

Donny Montell, reprezentantul Lituaniei la Eurovision Song Contest 2012, a câștigat Seclecția Națională la a patra sa paricipare, cu piesa „Love is blind”.

Donny Montell a declarat pentru exclusivNEWS.ro că anul acesta a fost cea de-a patra sa participare la Selecția Națională din Lituania a concursului Eurovision. Melodia „Love is blind” este un succes fără precedent în cariera tânărului interpret și l-a ajutat să ajungă în competiția ce se va desfășura anul acesta la Baku, în Azerbaidjan.

Despre pasiunea sa pentru muzică, Donny spune:  „Totul a început la o vârstă foarte fragedă. Când aveam 6 ani, am cântat în cadrul unei emisiuni foarte populare din Lituania, care era un concurs pentru copii. La acea vreme am interpretat un cantec despre un iepuraș. Chiar de atunci am simțit că asta vreau să fac mai tarziu, în viață.”

Pasiunea pentru muzică a părinților lui a avut un impact semnificativ asupra sa: „Am fost inspirat de colecția de muzică a parinților mei. Michael Jackson și Deep Purple  se numără și astăzi printre preferații mei. Totuși, m-am gândit cu seriozitate la o carieră în industria muzicală în urmă cu numai câțiva ani, când am fost invitat să particip la Lithuanian Songs Top 10, un show TV celebru aici. Interpretarea mea de acolo a obținut aprecieri foarte bune. Astfel că, am renunțat la slujba mea de ospatar și de paznic de la acea vreme. Totodată am renunțat la studiile privind ingineria mediului și m-am concentrat în totalitate pe cariera muzicală. Această decizie a fost foarte bună, pentru că am reușit să câștig o competiție uriașă din Belarus – Grand Prix of Slaviansky Bazar . Au urmat apoi multe concerte în Lituania și în străinătate. Am mai participat și la un concert omagial, dedicat memoriei lui Michael Jackson, alături de Lithuanian Symphony Orchestra.

Cu privire la proiectele sale actuale, Donny declară: „Cel mai recent succes al meu, de care sunt foarte mândru, este albumul meu solo, de debut, numit “Donny Montell”. Acest album a fost lansat în urmă cu două săptămâni. Va mai fi lansat și un DVD cu un concert de 2 ore, care a avut loc în direct la televiziune. Și, nu în ultimul rând, printre succesele recente se află participarea mea la Eurovision.

Melodia „Love is blind” a fost creată special pentru cea de-a patra participare la Eurovision a lui Donny Montell: „Piesa a fost scrisă de compozitorul georgian Brandon Stone , la solicitarea managerului meu. Selecția națională a fost extraordinară. Aceasta a fost a patra mea participare la selecția națională. Am fost foarte determinat să ajung în competiția europeană.”

 

>