Breaking news

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat din arestul preventiv

Fostul șef al FMI Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat miercuri seară, din arestul preventiv, urmând să fie cercetat în stare de libertate în dosarul de prostituție.

După o noapte petrecută în arestul preventiv la Lile, Strauss-Kahn a fost  lăsat în libertate. Fostul șef al FMI este convocat la 28 martie de judecători pentru a fi inculpat pentru complicitate la proxenetism în formă agravantă şi în grup organizat şi tăinuire de abuz de bunuri sociale în afacerea Carlton.

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, este interogat în legătură cu petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris şi Washington, cu scopul de a stabili dacă ştia că femeile care participau la aceste petreceri erau prostituate.

Mai multe deplasări ale acestora au fost organizate şi finanţate de doi oameni de afaceri din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski, directorul unei companii de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului de construcţii Eiffage.

Ultima dintre aceste deplasări a avut loc între 11 şi 13 mai 2011, în capitala americană, înaintea arestării lui DSK în cazul Sofitel din New York.

În acest caz, în care camerista Nafissatou Diallo îl acuza pe DSK de agresiune sexuală, acuzaţiile penale au fost abandonate de justiţia americană.

Însă cazul Sofitel, iar ulterior cazul Carlton au pus capăt ambiţiilor prezidenţiale în Franţa ale fostului ministru socialist al Finanţelor, în perioada 1997-1999, favorit în sondaje până la izbucnirea scandalului, care l-a costat postul de la FMI.