Breaking news

Dominic Thiem a renăscut din propria cenuşă în finala US Open 2020

Dominic Thiem a devenit în premieră campion la US Open după ce a revenit mircaulos în finala cu Zverev de la 0-2 la seturi.

Dominic Thiem l-a învins în finala US Open 2020 pe Alexander Zverev, după un meci memrabil, terminat în patru ore şi cinci minute, cu scorul de 2-6, 4-6, 6-4, 6-3 7-6 (6).

Victoria este cu atât mai specactuloasă întrucât în setul decisiv, Zverev a condus cu 5-3, însă, copleșit de emoții, n-a reușit să închidă meciul pe propriul serviciu. Austriacul a revenit miraculos în set şi s-a impus în tie-break cu cea de-a treia minge de meci.

S-a întors oarecum roata, din semifinala cu Pablo Carreno Busta când Zverev revenise pentru prima oară în carieră de la 0-2 la seturi.

Finalul partidei a fost cu adevărat dramatic întrucât Thiem a început să acuze probleme medicale. Austriacul s-a confruntat cu crampe și a șchiopătat vizibil în ultimele minute din meci, însă a rezistat eroic și a câștigat tie-break-ul la șase, adjudecându-și primul Grand Slam al carierei, după ce pierduse precedentele trei finale, două la Roland Garros şi una la Australian Open.

După pauză de 17 ani, Dominic Thiem e primul jucător care se impune într-o finală de Grand Slam după ce a fost condus cu 0-2 la seturi. În 2004, la Roland Garros, Gaston Gaudio revenea și câștiga cu 3-2 o finală de poveste cu Guillermo Coria.

>