Breaking news

Doliu național în Turcia după atentatul terorist de la aeroportul din Istanbul soldat cu 41 de morți și 239 răniți

Turcia este azi în doliu național din cauza atentatului terorist produs marți seară pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, soldat cu 41 de morți și 239 de răniți. 

atac terorist aeroprot istanbulDoliu național în Turcia din cauza atacului terorist comis de trei sinucigași, marți seară la aeroportul internațional Ataturk din Istanbul.

Noul bilanț al atentatului comis marți seară la aeroportul internațional Atatürk din Istanbul a ajuns la 41 de morți și 239 de răniți, a anunțat Biroul guvernatorul metropolei turce.

13 victime ale atentatului din Istanbul sunt cetățeni străini: cinci saudiți, doi irakieni, un ucrainean, un iranian, un uzbec, un tunisian, un iordanian și un chinez.

Atacurile au început la ora 21:22 locală (18:22 GMT), a declarat premierul turc Binali Yildirim, adăugând că atacatorii au sosit la aeroport cu un taxi.

A existat un schimb de focuri între atacatori și poliție în apropierea unui punct de control la terminalul de sosiri internaționale. Unul dintre atacatori a detonat apoi încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în interiorul terminalului lângă intrarea în clădire, în timp ce un altul s-a aruncat în aer în afara terminalului și cel de-al treilea într-o parcare.

Cei trei atacatori au fost uciși în timpul incidentului, care a provocat anularea sau amânarea a sute de zboruri. Aeroportul a fost închis mai multe ore și a fost redeschis doar parțial. Alte curse au fost redirecționate către alte aeroporturi.

Aeroportul internațional Atatürk din Istanbul este unul dintre cele mai tranzitate din lume, cu 60 de milioane de pasageri anual.