Breaking news

Doliu național în România de ziua Drapelului, în memoria victimelor accidentului din Muntenegru

Azi, 26 iunie, de Ziua Drapelului Naţional, în România va fi zi de doliu naţional în semn de respect faţă de victimele accidentului produs duminică în Muntenegru.

doliu national romaniaGuvernul României a decis ca azi, în România să fie zi de doliu național. Astfel că drapelul va fi arborat în bernă de către toate instituțiile publice, centrale și locale cât și toate ambasadele și oficiile consulare ale României.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au participat, miercuri, de la ora 9,00, la ceremonia publică dedicată Zilei Drapelului Naţional, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional.

Drapelul a fost adus în piaţă, a fost binecuvântat de un preot militar după care a fost ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional al României.

După ce s-a citit Hotărârea de Guvern, prin care 26 iunie a fost declarată zi de doliu naţional pe teritoriul României, drapelul a fost arborat în bernă şi s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului rutier produs în Muntenegru.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Este pentru prima dată când de Ziua Drapelului se decretează și Zi de doliu național. Și asta pentru că duminică, 23 iunie, în Muntenegru un autocar în care se aflau 47 de români a căzut într-o prăpastie în Muntenegru. În urma accidentului, 18 români au decedat iar 29 au fost rănite.