Breaking news

Doliu național în Rusia, după scufundarea unui vapor cu peste 200 de pasageri la bord

Tragedia navală de pe râul Volga l-a determinat pe prședintele Rusiei, Dimitri Medvedev să declare doliu național ziua de marți. Cel mai recent bilanț al tragediei de pe Volga, inică faptul că peste 100 de pasageri ai vaporului s-au înecat, printr acestea aflându-se și 30 de copii.

naufragiu.volgaVaporul ”Bulgaria” varianta rusească a tragediei de pe Titanic, a fost înghițit de ape în doar trei minute. Au plecat în croazieră pe Volga și au ajuns să fie înghițiți de apele râului. Din cauze încă necunoscute, vaporul cu 208 peroane la bord, s-a scufundat în râul Volga. Cei care au reușit să supraviețuiască naufragiului au povestit anchetatorilor că zeci de oameni au pornit înot pe Volga, în speranța că vor ajunge pe vreo insulă din apropiere.

Supravietuitorii au denunțat absența instrucțiunilor legate de măsurile de salvare și au spus că la fel ca și pe Titanic, oamenii se băteau pe vestele de salvare și nu știau cum să sară mai repede pentru a nu fi trasi la fund odata cu vasul de croazieră.

După producerea tragediei, mai mulți experiți ruși au susținut că „Bulgaria” era un vapor depășit, care nu putea rezista mai mult de câteva minute pe o cale navigabilă majoră. Președintele Medvedev, a decretat zi de doliu național pe 12 iulie, în memoria victimelor înecate în  Volga.

„Am decis să decretez doliu naţional în ziua de 12 iulie”, a declarat preşedintele rus.

Medvedev s-a arătat convins că accidentul nu s-ar fi produs dacă toate măsurile de siguranță ar fi fost respectate și dacă apele Rusiei nu ar fi navigate cu atâtea „fiare ruginite”. Președintele Rusiei a cerut verificarea tuturor mijloacelor de transport din Rusia.

Vasul de croazieră a plecat duminică din Bulgaria și se îndrepta spre Kazan, capitala Republicii Tatarstan.