Breaking news

Doi vicepreședinți FIFA, arestați pentru fapte de corupție

Hondurianul Alfredo Hawit și paraguayanul Juan Angel Napout, vicepreședinți ai FIFA, au fost arestați joi la Zurich, Elveția, pentru fraudă, corupție și spălare de bani.

FBL-FIFA-SWITZERLAND-TURKEY-INVESTIGATIONUn nou val de arestări în rândul responsabililor FIFA a avut loc joi dimineața în Elveția, fiind reținuți cu această ocazie 12 actuali sau foști oficiali ai forului fotbalistic mondial.

Operațiunea de joi a debutat la ora 6,00 dimineața și a vizat, în principal, hotelul Baur au Loc din Zurich, care a fost deja teatrul primului val de arestări, pe 27 mai.

Alfredo Hawit este șeful interimar al Confederației Americii de Nord, Centrale și Caraibelor (CONCACAF), în timp ce Napout prezidează Confederația sud-americană de fotbal (CONMEBOL).

Această operațiune a fost efectuată la cererea justiției americane și are loc la șapte luni după un prim val de arestări pentru fraudă, corupție și spălare de bani, în cursul căruia au ajuns în spatele gratiilor 18 persoane, printre care s-au numărat mai mulți oficiali ai FIFA.

Ca și în luna mai, această operațiune are loc cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al FIFA din 2 și 3 decembrie, la Zurich, și care urmează să dezbată reformele cruciale pentru viitorul Federației internaționale, puternic afectată de scandalul de corupție declanșat în prima parte a anului.

Anchetatorii americani au evidențiat faptul că responsabili ai fotbalului mondial au primit mită și comisioane pentru atribuirea turneelor finale ale Cupei Mondiale și vânzarea drepturilor tv și comerciale.

Justiția elvețiană a confirmat arestarea a doi noi responsabili ai FIFA, la cererea Statelor Unite, în vederea extrădării lor pentru fapte de corupție.

>