Breaking news

Doi tulceni suspectați că ar fi contractat virusul West Nile au fost internați la spital

Doi bărbaţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean Tulcea cu suspiciune de infecţie cu virusul West Nile în România. Probele celor doi tulceni au fost trimise la Institutul Cantacuzino.

muscatura_tantarPacientul de 18 ani este din localitatea Hamcearca şi a fost deja externat. În spital se mai află încă internat pacientul în vârstă de 43 de ani, care este din municipiul Tulcea. Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică spun că starea acestuia s-a ameliorat şi este posibil ca pacientul să fie externat în cursul zilei de mâine.

Boala West Nile are simptome asemănătoare cu o viroză – febră, dureri intense de cap, vărsături şi dureri musculare. Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct  de la om la om. Virusul este comun în Africa, Asia Centrala si de Vest si Orientul Mijlociu.

În 1996, România s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa. Prin urmare, începand cu anul 1997, autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere al acestei infecţii.

Specialiştii în sănatate publica din Ministerul Sănătăţii recomanda populatiei să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice repelente de îndepartare a ţânţarilor. De asemenea trebuie îndepărtate din jurul locuinţelor recipientele cu apă stătută.

Rata de mortalitate este de circa 4% din cazurile înregistrate. Până acum cercetătorii nu au descoperit un vaccin pentru virusul West Nile.

>