Breaking news

Doi români sunt daţi dispăruţi după atacul terorist de la NISA. MAE habar nu are de ei

Doi români sunt daţi dispăruţi de rudele lor, după atentatul terorist de la Nisa când un camion a ucis 84 de persoane. Ministerul Afacerilor Externe habar nu are de existenţa românilor.

romani disparuti la nisa atentatAlexandru Goldan, în vârstă de 27 de ani şi prietena lui Elena Condei, în vârstă de 31 de ani, sunt daţi dispăruţi de către rudele lor. MAE nu ştie nimic de cei doi români, nici dacă sunt răniţi în atentatul de la NISA nici dacă sunt morţi.

Referitor la semnalările pe rețelele de socializare privind dispariția altor doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa, precizăm că până în prezent nu au fost primite solicitări telefonice sau prin e-mail cu privire la persoanele menționate. Conform instrucțiunilor Celulei de Criza a MAE, Ambasada României la Paris a solicitat asistenţa specifică autorităților franceze competente. Verificările cu privire la aceste persoane sunt în curs“, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivnEWS.ro.

În total, cinci români au fost daţi dispăruţi după atentatul de la Nisa. Între timp, MAE a găsit pe trei dintre ei.

“În continuarea comunicărilor referitoare la atacul de la Nisa şi a situaţiei celor doi cetăţeni români daţi dispăruţi, Ministerul Afacerilor Externe informează că mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franța aflat la faţa locului şi al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate. Verificările cu privire la situația celuilalt cetăţean român dat dispărut continuă“, se arată în comunicatul MAE.

Operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate.

>