Breaking news

Doi români ce au adus 5 tone de cocaină în Europa au fost arestați

Cătălin Iosef și Constantin Nadolu, membrii unei rețele internaționale de trafic cu droguri au fost reținuți de procurorii DIICOT.

politie.traficantiCei doi români, împreună alți membrii ai rețelei aduceau drogurile din America de Sud în România, ascunse în containere cu peşte congelat. Procurorii au reușit să îi rețină pe cei doi traficanți după o muncă de patru ani de filaje și interceptări.

Cătălin Iosef, zis „Jesi” El a fost capturat în urma unei operaţinuni derulate de poliţiştii antidrog, cu sprijinul serviciilor secrete româneşti şi americane, într-un dosar legat de traficarea a cinci tone de cocaină aduse din America de Sud.

Românii erau cei care asigurau preluarea în România a drogurilor de mare risc din America de Sud.

Ruta drogurilor era Guayaquil (Ecuador) – Algeciras (Spania) – Gioia Tauro (Italia) -Portul Constanţa, Agigea-Sud (România). Cătălin Iosef şi Constantin Nadolu foloseau ca paravan societatea comercială din Ştefăneştii de Jos, care importa „containere-test”, în scopul verificării reacţiei autorităţilor.

Procurorii DIICOT au colaborat la acest caz cu ofiţerii DEA şi cu autorităţile competente din Ecuador, Spania și Italia.