Breaking news

Doi ofiţeri ruşi recunosc atacul asupra avionului doborât în Ucraina

Serviciul ucrainean de Securitate a interceptat o discuţie telefonică între doi ofiţeri ruşi din Estul Ucrainei. cei doi ruși recunosc în convorbirea telefonică faptul că au doborât avionul cu 295 de persoane la bord.

avion doborat in ucrainaCei doi ofițeri ruși, supranumiţi “Maiorul” şi “Grecul”, recunosc faptul că au doborât aeronava, scrie publika.md.

Ofiţerii ruşi au declarat că au găsit cutia neagră a aeronavei şi o vor trimite la Moscova pentru a fi examinată.

Iată transcrierea convorbirii telefonice dintre cei doi ofițeri ruși:

MAIOR – “Ei, ce se întâmplă?”
GREK – “E un avion civil.”
MAIOR – “Sunt mulţi oameni la bord?”
GREK “Foarte mulţi! Rămăşiţele au ajuns până în curţi”
GREK: “Sunt părţi din interiorul navei, fotolii şi corpuri omeneşti”
MAIOR: “Armament este?”
GREK: “Nimic. Haine, medicamente, prosoape, hârtie igienică.”
MAIOR: “Acte sunt?”
GREK: “Da, ale unui student din Indonezia. De la Universitatea Thompson.”

Serviciile secrete americane au confirmat faptul că avionul companiei aeriene Malaysia Airlines, cu 295 de persoane la bord, a fost doborât de o rachetă sol -aer. Însă nu se știe pentru moment cine a lansat racheta.

Igor Girkin, cunoscut şi ca Igor Strelkov, comandantul miliţiilor proruse din regiunea Doneţk, a postat pe Twitter un mesaj în care dă de înţeles că oamenii săi ar fi în spatele incidentului. Strelkov şi-a asumat responsabilitatea şi pentru un al doilea avion doborât astăzi. Avionul malaezian a fost confundat cu unul ucrainean.

Autorităţile ucrainene nu au acces în zona dezastrului aviatic, întrucât regiunea fiind sub controlul separatiştilor proruşi.

>