Breaking news

Doi morți la Huedin, după ce un microbuz a fost lovit de tren

Doi tineri au decedat miercuri dimineață, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit  de un tren la o trecere cu cale aferată din localitatea Huedin.

Un microbuz plin cu pasageri a fost lovit miercuri dimineață, de trenul 15215  ce aparţine operatorului privat Transferoviar Călători.

Trenul circula pe relaţia Cluj Napoca – Oradea și a lovit microbuzul la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu indicatoare rutiere, situată între staţiile CF Huedin – Brăişoru, pe firul 1.

Accidentul s-a produs în zona cartierului Cetatea Veche din Huedin pentru că șoferul unei autoutilitare nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase la pasajul de cale ferată.

La faţa locului au intervenit o autospecială şi un echipaj SMURD.

O persoană a murit pe loc în momentul producerii accidentului, iar o alta, grav rănită a decedat la spitalul din Hedin.

Circulaţia feroviară între staţiile Huedin şi Brăişoru (secţia CF Cluj – Oradea) a fost întreruptă în această dimineaţă pe un singur fir în intervalul orar 08.58 – 09.57, din cauza unui accident rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată.

Până la eliberarea firului 1, trenurile de călători aflate în grafic au circulat pe firul 2. Începând cu ora 09.57, circulaţia feroviară între staţiile Huedin şi Brăişoru, a fost reluată în condiţii de siguranţă şi pe firul 1.

>