Breaking news

Doi militari americani, arestați după ce au violat o româncă în Italia

Gray Gerelle Lamarcus şi Edil Mc Cough, în vârstă de 21 de ani, staţionaţi la baza militară Del Din, situată în apropierea oraşului Vicenza din Italia, au fost arestați joi după ce au sechestrat, agresat și violat, o româncă în vârstă de 24 de ani.

politie italiaJustiţia italiană a emis, joi seară, mandate de arest preventiv pe numele celor doi militari americani acuzaţi de violarea unei românce în oraşul Vicenza, cei doi militari au fost preluaţi joi după-amiază de carabinierii italieni.

Cei doi militari americani sunt acuzaţi de tâlhărirea, lovirea şi violarea româncei, însărcinată în şase luni, care acum riscă să piardă sarcina. Românca este internată într-un spital din San Bortolo, în apropiere de Vicenza.

Potrivit presei italiene, Statele Unite solicită repatrierea celor doi militari americani pentru a fi judecaţi de o instanţă americană. Însă Primarul din Vicenza, Achille Variati, i-a cerut ministrului italian al Justiţiei, Andrea Orlando, să intervină pentru a opri extrădarea celor doi militari în Statele Unite.

Potrivit publicației Il Giornale di Vicenza, unul dintre cei doi militari a încercat să se sinucidă după comiterea agresiunii, fiind internat în prezent. De altfel, unul dintre cei doi militari este suspectat de violarea unei minore, tot în Italia, în toamna anului trecut.

Potrivit site-ului TGcom24.it, agresiunea a avut loc la jumătatea lunii iulie. Românca în vârstă de 24 de ani, care s-ar fi prostituat, a fost abordată de cei doi militari americani, a fost urcată într-o maşină, dusă pe un câmp, unde a fost bătută, violată şi abandonată.

Potrivit Corriere della Sera, mai mulţi politicieni italieni cer ca cei doi militari americani acuzaţi de violarea unei românce să fie judecaţi în Italia, considerând inacceptabilă solicitarea americană ca cei doi să fie transferaţi în Statele Unite.

Ministerul Afacerilor Externe reacționează la incidentul cu românca violată în Italia și cere ca justiția să fie aplicată imparțial și independent.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma şi a Consulatului General al României la Trieste, a întreprins imediat demersurile necesare pentru obținerea de informații cu privire la cazul semnalat. Reprezentanții misiunilor României se află în contact permanent cu autoritățile italiene, iar  personalul consular de la Trieste s-a deplasat la spitalul unde se află internat cetăţeanul român.   Conducerea spitalului din localitatea Vicenza, unde este internat cetăţeanul român, a comunicat consulului României la Trieste că cetățeanul român a refuzat să beneficieze de asistenţa consulară oferită de autoritățile române şi a solicitat să nu-i fie divulgate datele cu caracter personal. Cu toate acestea, autorităţile consulare au reiterat disponibilitatea de a acorda asistenţa consulară. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe este în contact cu autorităţile judiciare şi polițienești din Italia, precum şi cu Ambasadele Republicii Italiene şi a SUA la București, cărora le-a fost transmisă așteptarea clară a autorităţilor române de a fi informate cu privire la circumstanțele producerii acestui incident, starea de sănătate a cetățeanului român şi cursul anchetei în desfășurare. Totodată, MAE a transmis așteptarea părţii române ca la finalizarea anchetei şi funcţie de rezultatele investigaţiei judiciare, actul de justiție independent şi imparţial să fie înfăptuit, iar cei vinovaţi să suporte consecinţele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.