Breaking news

Doi bulgari, reţinuţi de procurorii DIICOT pentru clonare de carduri şi furt de PIN-uri la bancomate

loading...

Procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților D.M.V. și H.D.V., cetățeni bulgari, pentru săvârşirea infracţiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori.

În fapt s-a reținut că, începând cu luna iunie 2019, inculpații D.M.V. și H.D.V. au montat și ridicat mai multe dispozitive tip skimmer și dispozitive de înregistrare video a tastării codului PIN, pe  diferite ATM-uri amplasate în mai multe orașe de pe teritoriul României, cu scopul de a înregistra datele cardurilor bancare care utilizau bancomatul și, împreună cu codul PIN tastat și înregistrat de camera video, de a falsifica instrumentele de plată electronică în vederea efectuării unor retrageri frauduloase de numerar.

Ca mod de operare s-a reținut faptul că, în timp ce unul dintre inculpați asigura paza, celălalt inculpat intra în interiorul agențiilor bancare unde monta pe ATM-ul bancar, un dispozitiv de culoare verde, cu o decupătură pe mijloc, montat peste fanta de introducere a cardului bancar (peste anti-skimmerul cu care este prevăzut ATM-ul bancar), precum și un dispozitiv artizanal de culoare gri, de aproximativ 8×8 cm, destinat înregistrării video a codurilor PIN tastate de utilizatorii ATM-ului.

La data de 23.06.2019, inculpații au fost prezentați Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de ședință instanța de judecată a admis cererea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>