Breaking news

Doi bărbaţi, striviți de un pod aflat în construcție în localitatea Ilva Mică

Doi bărbați se zbat între viață și moarte la spital, după ce marți au fost striviți de elementele de construcție ale unui pod din localitate Ilva Mică, la care lucrau.

elicopter smurdAccidentul de muncă s-a produs marți, în jurul orei zece dimineața. La ora 10.18, dispeceratul integrat I.S.U. –  S.A.J. a fost informat, prin numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că doi bărbaţi, care executau o lucrare de reabilitare la un pod rutier din localitatea Ilva Mică, au căzut într-o râpă, de la o înălţime de cca. 10 m şi au fost striviţi de elemente de construcţie a podului care s-au desprins odată cu ei.

Două echipaje medicale, unul de prim ajutor SMURD şi o ambulanţă SAJ, împreună cu un echipaj de descarcerare, au fost direcţionate de urgenţă la locul solicitării.

Un bărbat, în vârstă de 52 de ani, a fost prins în totalitate sub dărâmături, era inconştient, prezenta leziuni grave şi a fost scos cu ajutorul unui ifron, iar celalalt bărbat, în vârstă de 35 de ani, a fost prins sub dărâmături la nivelul membrelor inferioare, era conştient şi prezenta, de asemenea, leziuni grave. Acesta din urmă a reuşit să iasă singur de sub elementele de construcţie prăbuşite. Pompierii militari au scos victimele din râpa adâncă de 10 m şi le-au transportat la echipajele medicale sosite la locul solicitării.

Din cauza leziunilor grave suferite de bărbatul prins în totalitate sub dărâmături, s-a impus solicitarea intervenţiei elicopterului SMURD, care a aterizat pe terenul de fotbal din oraşul Năsăud. După stabilizare, bărbatul de 52 de ani a fost transportat pe calea aerului la o clinică de specialitate din municipiul Târgu Mureş. Cealaltă victimă a fost transportată cu echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD la UPU Bistriţa, pentru investigaţii medicale de specialitate.

>