Breaking news

Doi bărbați din Timiș, cercetaţi pentru că au încercat să corupă un poliţist

Un politist de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş  cu privire la faptul că doi cetăţeni romani i-au oferit 800 euro pentru a nu le întocmi dosar penal.

Din verificări a rezultat că, în jurul orei 01:00, în timp ce îşi desfăşura activitatea de supraveghere a frontierei cu aparatul de termoviziune, poliţistul de frontieră a observat în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, din judeţul Timiş, un microbuz din care a coborât un grup de 10 persoane ce s-a îndreptat spre fâşia de frontieră, în vederea trecerii ilegale.

În urma activităţilor specifice, grupul de persoane a fost reţinut în timp ce intenţiona să treacă ilegal frontiera in Ungaria.

Microbuzul din care au coborât migrantii, marca WV Transporter, condus de un cetățean român, şi-a continuat deplasarea până în P.T.F. Cenad, fiind depistat pe sensul de ieşire din România, în timp ce efectua formalităţile necesare trecerii frontierei în Republica Ungaria. Acesta urma să preia transfugii şi să-i transporte până în Austria. Ulterior, s-a stabilit că grupul de migranti era compus din 10 cetăţeni afro-asiatici de naţionalitate algeriană, pakistaneză şi marocană şi au fost preluaţi din Timişoara de către român  şi unchiul său, care s-a deplasat în faţa microbuzului, cu un autoturismul marca WV Passat, ca antemergător.

Fiind chemat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru audiere, unchiul bărbatului a oferit agentului de poliţie suma de 500 euro pentru a nu-i fi întocmit dosar penal. După ce omul legii a refuzat categoric, bărbatul a supralicitat şi i-a oferit încă 300 euro.

Polițistul a refuzat banii și a sesizat ofițerii DGA care au organizat un flagrant și i-au prins în flagrant pe cei doi bărbați în timp ce ofereau poliţistului suma de 800 euro.

Cei doi bărbați sunt cercetați în stare de libertate, ca urmare a refuzului Tribunalului Timiș de a-i aresta pentru 29 de zile, însă procurorul a formulat recurs.