Breaking news

Documentarul „Șantier în lucru”, prezentat la Bienala de Arhitectură de la Veneția

Filmul documentar „Șantier în lucru”, realizat de Sindy QUERE, Guillaume LEBON şi Bénédicte VACQUEREL, va fi prezentat în cadrul celei de-a 14-a Bienală de Arhitectură de la Veneția.

santier in lucruLuni, 22 septembrie, de la ora 18.30, în sala „Marian Papahagi” a IRCCU Veneția, va avea loc proiecția filmului documentar “ŞANTIER ÎN LUCRU”, ce poartă semnătura realizatorilor Sindy QUERE, Guillaume LEBON şi Bénédicte VACQUEREL.

Documentarul realizat de cei trei studenți francezi, vine cu o viziune echilibrată despre subiectul dezvoltării orașelor românești după 1989.

Filmul a fost realizat la Cluj-Napoca, Constanţa și Iași, pentru fiecare oraș fiind adoptată aceeași metodă de studiu: o explorare preliminară a istoriei și a culturii orașului, o lectură urbanistică precum şi o serie de interviuri cu actori-cheie care „fac orașul”.

Durata filmului este de 83 de minte şi va fi prezentat în limba engleză de unul din cei trei autori, Bénédicte VACQUEREL.

Filmul „ŞANTIER ÎN LUCRU” este produs de Enfin Bref Production şi Urban Balkan Project, cu susținerea CNC din regiunea Aquitaine, Institutul Cultural Român din Paris, Kisskissbankbank si comunele din Castillon-en-Auge si d’Amfreville. Filmul a fost prezentat şi la Festivalul de Film Astra, Sibiu, ediția 2014.

Filmul documentar va fi prezentat la Veneția în cadrul celei de-a 14-a Bienale de Arhitectură la inițiativa echipei „Site Under Construction”, organizatorii Pavilionului României la cea de-a 14-a ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția, și cu sprijinul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția.

>